Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllade bandet återförenas – för att göra VM-låten

Gyllene Tider återförenas för att göra den officiella svenska VM-låten, skriver Aftonbladet.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Gyllene Tider ska göra Sveriges VM-låt
Foto: ROBBAN ANDERSSON
Gyllene Tider.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Gyllene Tider.
Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Gyllene Tider.
Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Gyllen Tider.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
1 / 7

Gyllene tider återförenas för att göra den officiella svenska VM-låten tillsammans med Linnea Henriksson.

Låten heter ”Bäst när det gäller”. 

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till, säger Per Gessle i ett pressmeddelande. 

Aftonbladet var först med att rapportera om att Gyllene tider ska göra Sveriges VM-låt, i ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet.

Gyllene tider ska göra låten tillsammans med artisten Linnea Henriksson och den ska heta ”Bäst när det gäller”, enligt ett pressmeddelande från Svenska fotbollsförbundet. 

Gyllene Tider.
Foto: SANNA DOLCK / KVP

– Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle i pressmeddelandet. 

Artisten berättar vidare:

– Jag hade faktiskt titeln i huvudet ett tag, men nu fick man ju en anledning att skriva färdig en text också. Det blev dels en liten historia om ett par som är bäst när det gäller men också en text fylld av fotbollsreferenser som de flesta känner igen. 


LÄS MER: Per Gessles sanning om äktenskapet 


Släpps i slutet av maj

”Bäst när det gäller” spelades in i mitten av mars och Linnea Henriksson är med som gästartist. Den släpps i samband med att VM-truppen samlas i slutet av maj. 

Håkan Sjöstrand, Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare, vill inte berätta om han har fått höra låten eller inte. 

– Den är inte färdigproducerad. Men det är klart det finns förhoppningar, när vi vet vilka hits Gyllene tider har gjort genom generationerna, att den här ska tas emot på ett bra sätt. Vi kommer ihåg ifrån början på 80-talet, "Sommartider". Det kan bli någonting ditåt. Vi hoppas vi kan få en sådan hit, och en sommar som man kan komma ihåg en lång tid framöver, säger han. 

Gyllene Tider.
Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - MAGNUS LILJEGREN

 Gyllene tider bildades av vännerna Per Gessle och Mats "MP" Persson i Halmstad i slutet av 1970-talet. Efter att gruppen splittrades 1985 har flera återföreningar skett – senast 2013. 

LÄS MER: Per Gessles kamp – trots framgången 


Det året meddelade Gyllene tider att bandet skulle återförenas för en turné, och under sommaren åkte de runt i Sverige med turnén ”Det är dags att tänka på refrängen”. 

Efter det har de inte arbetat fram någon musik tillsammans –men nu blir det alltså ändring på det.

Per Gessles miljonsuccé

Per Gessle, 59, är den centrala figuren i Gyllene tider och även har rönt stora framgångar med Roxette och soloskivor. Expressen rapporterade förra året att han i sina olika bolag har ett sammanlagt kapital på över 300 miljoner kronor. 

Han har varit tillsammans med hustrun Åsa Nordin, 56, i över 30 år. 

– I vårt fall handlar det mycket om att vi gjort den här resan tillsammans. Hon var med på alla långa resor under turnén och det var en förtjänst, annars hade vi aldrig träffats, sade Per Gessle nyligen i "Framgångspodden". 

Expressen har sökt Gyllene tider genom Per Gessles presskontakt. 

Per Gessle.
Foto: CHRISTIAN ORNBERG

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.