Gyllene Tider återförenas för att göra den officiella svenska VM-låten, skriver Aftonbladet. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENGyllene Tider återförenas för att göra den officiella svenska VM-låten, skriver Aftonbladet. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Gyllene Tider återförenas för att göra den officiella svenska VM-låten, skriver Aftonbladet.  Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Gyllene Tider ska göra Sveriges VM-låt Foto: ROBBAN ANDERSSONGyllene Tider ska göra Sveriges VM-låt Foto: ROBBAN ANDERSSON
Gyllene Tider ska göra Sveriges VM-låt Foto: ROBBAN ANDERSSON
Gyllene Tider. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENGyllene Tider. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Gyllene Tider. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Gyllene Tider. Foto: ULF RYD / KVP/EXPRGyllene Tider. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Gyllene Tider. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Gyllene Tider. Foto: ULF RYD / KVP/EXPRGyllene Tider. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Gyllene Tider. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Gyllen Tider. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENGyllen Tider. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Gyllen Tider. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Hyllade bandet återförenas – för att göra VM-låten

Publicerad

Gyllene tider återförenas för att göra den officiella svenska VM-låten tillsammans med Linnea Henriksson.

Låten heter ”Bäst när det gäller”. 

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till, säger Per Gessle i ett pressmeddelande. 

Aftonbladet var först med att rapportera om att Gyllene tider ska göra Sveriges VM-låt, i ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet.

Gyllene tider ska göra låten tillsammans med artisten Linnea Henriksson och den ska heta ”Bäst när det gäller”, enligt ett pressmeddelande från Svenska fotbollsförbundet. 

Gyllene Tider.Foto: SANNA DOLCK / KVP

– Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle i pressmeddelandet. 

Artisten berättar vidare:

– Jag hade faktiskt titeln i huvudet ett tag, men nu fick man ju en anledning att skriva färdig en text också. Det blev dels en liten historia om ett par som är bäst när det gäller men också en text fylld av fotbollsreferenser som de flesta känner igen. 

 

LÄS MER: Per Gessles sanning om äktenskapet 

 

Släpps i slutet av maj

”Bäst när det gäller” spelades in i mitten av mars och Linnea Henriksson är med som gästartist. Den släpps i samband med att VM-truppen samlas i slutet av maj. 

Håkan Sjöstrand, Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare, vill inte berätta om han har fått höra låten eller inte. 

– Den är inte färdigproducerad. Men det är klart det finns förhoppningar, när vi vet vilka hits Gyllene tider har gjort genom generationerna, att den här ska tas emot på ett bra sätt. Vi kommer ihåg ifrån början på 80-talet, "Sommartider". Det kan bli någonting ditåt. Vi hoppas vi kan få en sådan hit, och en sommar som man kan komma ihåg en lång tid framöver, säger han. 

Gyllene Tider.Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - MAGNUS LILJEGREN

 Gyllene tider bildades av vännerna Per Gessle och Mats "MP" Persson i Halmstad i slutet av 1970-talet. Efter att gruppen splittrades 1985 har flera återföreningar skett – senast 2013. 

LÄS MER: Per Gessles kamp – trots framgången 

 

Det året meddelade Gyllene tider att bandet skulle återförenas för en turné, och under sommaren åkte de runt i Sverige med turnén ”Det är dags att tänka på refrängen”. 

Efter det har de inte arbetat fram någon musik tillsammans –men nu blir det alltså ändring på det.

Per Gessles miljonsuccé

Per Gessle, 59, är den centrala figuren i Gyllene tider och även har rönt stora framgångar med Roxette och soloskivor. Expressen rapporterade förra året att han i sina olika bolag har ett sammanlagt kapital på över 300 miljoner kronor. 

Han har varit tillsammans med hustrun Åsa Nordin, 56, i över 30 år. 

– I vårt fall handlar det mycket om att vi gjort den här resan tillsammans. Hon var med på alla långa resor under turnén och det var en förtjänst, annars hade vi aldrig träffats, sade Per Gessle nyligen i "Framgångspodden". 

Expressen har sökt Gyllene tider genom Per Gessles presskontakt. 

Per Gessle.Foto: CHRISTIAN ORNBERG
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag