Foto: / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BROCK MILLER / BROCK MILLER/ALL OVER PRESS SPLASH NEWSFoto: BROCK MILLER / BROCK MILLER/ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
 Foto: BROCK MILLER / BROCK MILLER/ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

Gwyneth Paltrows märkliga nakenbild – efter kritiken

Publicerad

Gwyneth Paltrows hälsoföretag Goop har tidigare kritiserats för att ge tveksamma hälsoråd.

Nu poserar Paltrow själv för omslaget till företagets tidning – insmetad i lera. 

Enligt hemsidan innehåller premiärnumret även en "ärlig konversation med Goop-vd:n Gwyneth Paltrow" samt en guide till bättre orgasmer. 

"Premiärnummer" står det högst upp på omslaget till Gwyneth Paltrows nya magasin Goop – och undertill ligger skådespelaren själv, med sin bara överkropp insmetad i lera. 

Goop är ett av Gwyneth Paltrows smeknamn, har hon sagt, och är även en engelsk synonym för en smetig substans – till exempel lera. 

Det är tänkt att magasinet ska utkomma med fyra nummer om året där läsarna får tips om hälsa, skönhetsprodukter och recept.

Enligt hemsidan innehåller premiärnumret även en "ärlig konversation med Goop-vd:n Gwyneth Paltrow" samt en guide till bättre orgasmer. 

https://www.instagram.com/p/BYyLZa9A3uC/?hl=en&taken-by=goop

Paltrows företag kritiserades

Gwyneth Paltrows hälsoföretag har tidigare kritiserats för att ge tveksamma råd.

I en debattartikel i finansmagasinet Forbes anklagades företaget förra året för att skrämma sina kunder med varningar om vad som påstods vara hälsofarliga gifter i smink och solkräm.

Men på Goops nätshop såldes skönhetsprodukter som innehåller samma gifter man tidigare varnat för, enligt debattartikeln. 

Anmäldes till hälsomyndigheter

Stiftelsen Truth in Advertising rapporterade på måndagen att Goop tagit bort en mängd påståenden från sin sajt efter att stiftelsen förra månaden anmälde företaget till hälsomyndigheter i Kalifornien. 

Truth in Advertising hittade mer än 50 exempel där Goop påstått att olika produkter kan bota åkommor – bland annat cancer, depression och psoriasis – trots att det inte ska ha funnits vetenskapliga belägg för detta, enligt stiftelsen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag