Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gwyneth Paltrows åldersnoja – berättar nu: ”Är inte längre sexig”

Se mer om skådespelaren i videoklippet
Gwyneth Paltrow 2019.Foto: DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK / DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Gwyneth Paltrow 1996.Foto: REX / Copyright (c) 1996 Shutterstock. No use without
Gwyneth Paltrow 1993.Foto: Lorey Sebastian/Paramount/Kobal/REX / Copyright (c) 1993 Shutterstock. No use without

Gwyneth Paltrow är främst känd för sin skådespelartalang – men också sin skönhet.

Nu avslöjar stjärnan att hon haft svårt med att sitt yttre åldras.

– Att få rynkor, och närma sig klimakterier, och alla dom sakerna... Vad händer med ens identitet som kvinna när du är inte längre sexig och vacker? säger Gwyneth Paltrow i sin podcast.

Att åldras i rampljuset kan vara knepigt.

Speciellt om en i unga år klassats som vacker menar skådespelaren Gwyneth Paltrow som nyligen talade ut i ämnet.

I sin podcast The beauty closet berättar den amerikanska skådespelaren att hon som ung skådespelare upplevde att hon bara fick göra en viss typ av roller på grund av sitt utseende. 

Detta har gjort att i takt med att Gwyneth Paltrow blev äldre kände hon att hon tappade sin identitet – då hon enligt egen utsago inte längre uppfattades som ”sexig och vacker”.

– Jag menar inte det på ett nedsättande objektifierande sätt, men jag har fått en viss typ av roller och placerats i ett fack, förklarar Gwyneth Paltrow i podcasten och fortsätter:

– Men sedan när du kommer till en viss ålder, om du har den här identiteten, vem är du då? Att få rynkor, och närma sig klimakterier, och alla de sakerna... vad händer med ens identitet som kvinna när du är inte längre sexig och vacker?

Gwyneth Paltrows lösning – på åldersnojan

Enligt Gwyneth Paltrow är hemligheten att acceptera sig själv – vilket gör att ens inre skönhet syns även på utsidan.

– Som tur är, händer det parallellt – att du börjar gilla dig själv, säger skådisen i podcasten.

Gwyneth Paltrow filmdebuterade redan 1991 i filmen ”Shout”. Skådespelarens genomslag kom under mitten av nittiotalet tack vare en hyllad prestation i thrillern ”Seven” och därefter huvudrollen i ”Emma” baserad på Jane Austens roman.

År 1999 fick stjärnan en Oscar för sin prestation i ”Shakespeare in Love”.

Gwyneth Paltrow var tidigare gift med Chris Martin, frontman i Coldplay. Paret fick två barn tillsammans. I dag är Gwyneth Paltrow gift med manusförfattaren Brad Falchuk.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.