Gwyneth Paltrow stäms på 28 miljoner – efter skidolycka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Representanter för Gwyneth Paltrow menar att skådespelerskan befann sig nedanför backen vid tidpunkten.
Foto: BKNY, FUFU / STELLA PICTURES BACKGRID US
Gwyneth Paltrow stäms på 28 miljoner kronor efter allvarlig skidolycka.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Läkaren Terry Sanderson
Foto: LEAH HOGSTEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Gwyneth Paltrow stäms på 28 miljoner kronor, efter att ha kört över läkaren i skidbacken.

Skådespelerska anklagas för att ha lämnat den skadade 72-åringen med brutna revben och en hjärnskada.

– Jag hörde ett hysteriskt skrik och blev direkt träffad i ryggen, säger Terry Sanderson, enligt Daily Mail.

Skådespelerskan Gwyneth Paltrow stäms på 28 miljoner kronor. Den 72-åriga läkaren Terry Sanderson, som anklagar Paltrow för att ha lämnat honom i skidbacken efter att ha orsakat flera brutna revben och en hjärnskada, väljer att gå till rätten med ärendet, rapporterar Daily Mail.

Händelsen ska ha ägt rum i skidorten "Deer Valley" i delstaten Utah 2016. Gwyneth Paltrow åkte skidor tillsammans med en instruktör när Terry Sanderson säger sig ha hört ett gallskrik när skådespelerskan tappat kontrollen och åkt rakt in i honom. En krock som ska ha resulterat i fyra brutna revben och en hjärnskada.

– Jag hörde ett hysteriskt skrik och blev direkt påkörd i ryggen, säger Terry Sanderson i en presskonferens enligt Daily Mail.

Lämnade den skadade mannen

Gwyneth Paltrow ska enligt Sanderson, och ytterligare ett vittne på plats, ha rest sig upp efter incidenten och åkt vidare utan att säga ett ord till den skadade läkaren. Även instruktören, Eric Christiansen, ska ha valt att lämna platsen utan att ringa efter sjukvårdspersonal eller erbjudit sig att hjälpa Terry Sanderson. Han ska, enligt anmälan, ha sagt till den skadade mannen att olyckan var dennes fel och sedan åkt efter Paltrow ner för backen för att lämna honom skadad i kanten av skidbacken, skriver Daily Mail.

– Jag såg Gwyneth Paltrow köra på honom i ryggen. Terry rörde sig inte och skidorna var riktade neråt i backen, säger vittnet, enlig Daily Mail.

Skådespelerskans advokat påstår dock att det inte finns någon grund för anmälan och att Paltrow redan var nedanför backen när händelsen ska ha ägt rum. Vilket skulle innebära att det inte kan ha varit hon som orsakat olyckan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.