Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gwyneth Paltrow hånad av sin dotter för morgonrutinen

Namnet ska ha kommit till under ett möte där Paltrow testade olika dofter inför kommande produkter.
Gwyneth Paltrow driver företaget Goop.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

”Hon äter ingenting annat än dadlar och mandelsmör”.

Gwyneth Paltrows dotter Apple Martin har gjort en TikTok där hon driver med sin mammas uppmärksammade hudvård och morgonrutiner.

Gwyneth Paltrows 16-åriga dotter Apple Martina har passat på att skapa lite underhållande innehåll till företagskanalen Goops TikTok, under parollen ”En dag med min mamma, Gwyneth Paltrow”.

I inläggen beskriver hon hur hon tror mammans morgonrutiner ser ut. 

”Det första mamma gör är att dricka sin GoopGlow super power och hon äter ingenting annat än dadlar och mandelsmör, så det tar hon. Jag antar att GoopGlow är en del av hennes cleanse som hon gått på sen dagen jag föddes” säger 16-åringen och fortsätter beskriva hur mamman spenderar lång tid i badrummet med att applicera lager efter lager med hudvårdsprodukter. 

”Sen börjar hon jobba med att skapa lite fler vaginaägg och ljus, även vaginaljus och lite vaginaparfym... bara allt som har med vagina att göra” skämtar dottern som en passning till mammans ökända värmeljus och avslutar med ”japp, det var min mammas morgonrutin!”.

https://www.instagram.com/p/CNQvS-rgM8h/

Kritiserades för skönhetstipsen

Inlägget är nog delvis sprunget ur den kritik Gwyneth Paltrow fick för sin morgonrutin som postades i magasinet Vouges sociala medier.

Kritiken handlar om flera av de tekniker som Gwyneth Paltrow använder när hon applicerar sina hudvårdprodukter. I klippet använder skådespelaren bland annat SPF, men bara på de delar av ansiktets högsta punkter, de som sticker ut mest, i stället för över hela ansiktet. 

Eftersom det är viktigt att skydda hela huden med solskyddsfaktor för att skydda mot hudcancer reagerar flera på att hennes tips kan vara rentav skadliga. ”SPF ska inte användas som en highlighter”, skriver en. 

https://www.instagram.com/p/CNP2C1ZL7Gy/?hidecaption=true

Gwyneth Paltrow och hennes företag Goopcompany har en lång historia av att kritiseras för olika påståenden de gjort. Ett exempel är när skådespelaren tidigt under pandemin lade upp en lista på företagets Facebook med antiinflammatoriska produkter som hon menade kunde skydda mot viruset. 

Förslag som till och med Stephen Prowis, medicinsk chef för NHS i Storbritannien efteråt gått ut och varnat för. 

Hon har också uppmärksammats en hel del för sina annorlunda doftljus, med doft av just vagina. 

Nya bilden på Gwyneth Paltrows dotter – en kopia av mamman

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.