Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW:s avgörande fråga till Kvartoft – pressen före vänskapen

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson ledde ”Veckans brott” tillsammans i åtta år. Foto: Kanal 5
Camilla Kvartoft dök upp som gäst när GW medverkade i ”Här är ditt liv”. Foto: Kanal 5
Leif GW Persson berättar om pengaspelet för drömlönen. Foto: Kanal 5
I torsdagens avsnitt av ”Här är ditt liv” får vi träffa Leif GW Persson. Foto: Kanal 5
Det var inte helt lätt att få Leif GW Persson att medverka i programmet, berättar Carina Berg. Foto: Kanal 5

Leif GW Persson gästar torsdagens avsnitt av ”Här är ditt liv”.

I programmet berättar han om pengaspelet för drömlönen, kraven för att vara med och hur Camilla Kvartoft fick jobbet på ”Veckans brott”.

– Sedan så dröjde det en kvart. Så ringde han sa att de hade diskuterat detta och kommit fram till att jag var härligt välkommen på måndag. Vad som har hänt där emellan vet inte jag, jag har mina aningar, säger Leif GW Persson i programmet.

I torsdagens avsnitt av kanal 5:s ”Här är ditt liv” får vi träffa författaren och kriminologen Leif GW Persson. Men det var inte självklart att allas vår favoritprofessor ville ställa upp.

Programledaren Carina Berg har tidigare berättat att hon fick kämpa för att få med Leif GW Persson i programmet.

– Det var jättesvårt att få honom att tacka ja, faktiskt. Han behövde ställa många frågor innan. Han är en person som inte hasplar ur sig saker, eller slarvar sig igenom grejer. Bakom hans briljans så ligger ett otroligt grundarbete, har Carina Berg berättat för Expressen och fortsatte:

– Jag tror att det speglade sig i det här också. Han behövde veta, ”Jaha, hur ska ni göra det då?”. Så det var inte alls särskilt lätt, det känns väldigt exklusivt att ha fått med honom.

GW fick nej på sin löneönskan

Det var många som lärde känna Leif GW Persson under de tolv åren han medverkade i TV3:s ”Efterlyst”. Men i ”Här är ditt liv” avslöjar professorn att det inte heller där var säkert att han skulle dyka upp i rutan.

– Det var Jan Stenbeck som frågade och så sa jag att visst det kan jag, det är ju en betalningsfråga. ”Ja men det är inga problem”, sa han det är bara att du talar om för dem vad du ska ha, berättar Leif GW Persson i programmet.

Men när han sedan la fram sitt förslag till produktionen fick han ett nej. Leif GW Persson minns att han efter ett samtal fick höra att det inte längre var aktuellt.

Vändningen kom när Jan Stenbeck ringde upp professorn för att fråga när han skulle börja.

– Så sa jag att de inte gick med på mina ekonomiska anspråk, säger Leif GW Persson i programmet och fortsätter:

– Sedan så dröjde det en kvart. Så ringde han sa att de hade diskuterat detta och kommit fram till att jag var härligt välkommen på måndag. Vad som har hänt där emellan vet inte jag, jag har mina aningar.

Avgörande frågan till Kvartoft

2010 lämnade Leif GW Persson TV3 för att gå över till SVT. Där han sedan tillsammans med Camilla Kvartoft ledde programmet ”Veckans brott” i åtta år.

I en sekvens i ”Här är ditt liv” gästar Camilla Kvartoft programmet. Den före detta duon berättar hur det gick till när hon fick jobbet att leda ”Veckans brott” tillsammans med Leif. Det hela var en två dagar lång anställningsprocess med nitton kandidater. Leif GW Persson berättar i programmet att han visste direkt att det var Camilla Kvartoft som var rätt. Under ”förhöret” han fick hålla med den nya kollegan ställde han en kritisk fråga; ”vad skulle du ta med dig om du skulle följa med ut i skogen och leta efter ett lik?”.

Camilla Kvartofts svar avgjorde det hela.

– Jag kom på gummistövlar, såg direkt på Leif att han var rätt nöjd. Jag tänkte ”yes jag får nog det här jobbet ändå”, berättar Camilla Kvartoft i programmet och Leif GW Persson konstaterar att det var mitt i prick.

– Ja det är rätt. Jag har alltid gummistövlar i mina bilar, plus varma kläder och regnkläder.

Här är ditt liv” sänds på torsdagar 20:00 i Kanal 5.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!