Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW om onanerande SVT-profilen: "Udda"

"Hade han gjort det inför någon annan hade det varit ett sexuellt ofredande. Har han gjort det i all diskretion är det sannolikt inte straffbart", säger Leif GW Persson till Aftonbladet.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Enligt GW är beteendet förmodligen inte straffbart.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En manlig programledare på SVT får inte längre synas i rutan.

Anledningen är en mängd amatörporrfilmer där personen bland annat syns onanera i ett gym och ejakulera på träningsredskap.

Enligt Leif GW Persson är beteendet troligtvis inte straffbart.

– Det är inte ett normalt sexuellt beteende men det betyder inte per automatik att det är kriminaliserat, säger han till Aftonbladet.

Det var i går som Aftonbladet rapporterade om den manliga programledaren på SVT och dennes amatörporrfilmer. Bilderna och filmerna, där mannen inte gjort något för att dölja sitt ansikte, har bland annat laddats upp på en blogg.

I flera av filmklippen syns SVT-profilen onanera offentligt på ett gym. Han ejakulerar i duschar och på träningsredskap. I en av filmerna syns en annan gymkund träna i bakgrunden.

 

LÄS MER: SVT-programledare syns onanera på gym 

 

I andra videor syns programledaren inhalera något från en flaska samtidigt som han onanerar. Enligt beskrivningen tar SVT-profilen poppers, ett preparat som sägs öka den sexuella upphetsningen men som inte får säljas i Sverige.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson tror – när han får filmerna beskrivna för sig – dock inte att SVT-profilens beteende är brottsligt

 – Hade han gjort det inför någon annan hade det varit ett sexuellt ofredande. Har han gjort det i all diskretion är det sannolikt inte straffbart, säger han till Aftonbladet.

I flera filmklipp syns SVT-profilen onanera offentligt på ett gym.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Leif GW Persson om onaniskandalen

Inte heller ejakuleringen på träningsredskap och i duschar lär vara olaglig, enligt Leif GW Persson.

– Det är inte tillräckligt för en skadegörelse. Möjligtvis är det en fråga mellan honom och gymägaren. Men i övrigt, nej fan, det har jag svårt att se.

På frågan om det snarare är frågan om ett avslutat gymmedlemskap än en polisanmälan svarar han:

– Ungefär så. Det tycker jag att det låter som. Det verkar vara en lite smålattjo figur. Det är inte ett normalt sexuellt beteende men det betyder inte per automatik att det är kriminaliserat. Det är väl lite udda, det får vi enas om. Och det är knappast förenligt med kanalens profil.

 

LÄS MER: Efter onaniskandalen – SVT erbjuder samtalsstöd 

 

Enligt Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT, är det inte aktuellt med en polisanmälan mot mannen i nuläget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.