Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

GW avslöjar: TV4 erbjöd Camilla Kvartoft miljoner

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Camilla Kvartoft erbjuds två miljoner kronor om året för att följa med Leif GW Persson till TV4, enligt professorns själv.

Han har även uppmanat henne att lämna SVT.

– Jag tänkt över det här och landat i att stanna på SVT. Efter mycket övervägande, det var inget lätt beslut, säger Camilla Kvartoft själv.

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson har blivit en av Sveriges populäraste radarpar genom SVT:s ”Veckans brott”. 

Programmet har haft i genomsnitt runt 1,3 miljoner tv-tittare

Nu har Leif GW Persson värvats till TV4. Kvartoft har dock valt att stanna kvar på SVT, trots att hon erbjudits en fördubbling av sin lön, enligt Leif GW Persson. 

– Henne gillar jag. Det är en jävla god kvinna. Hon är väldigt kompetent. Men SVT betalar henne inte efter förtjänst, säger professorn i kriminologi. 


LÄS MER: GW:s hårda krav på SVT – om kollegan


Leif GW Persson, aktuell med lanseringen av det egna vinet GW:s röda, tror inte att Kvartoft kommer lämna SVT.

– Med tanke på att hon redan har blivit erbjuden dubbelt så mycket i lön så tror jag inte att hon kommer göra det. Hon är för rädd, säger han.

"För helvete, vakna till liv!"

Han återger hur han försökt övertala Kvartoft. 

– Jag har sagt: ”Camilla, men för helvete, vakna till liv!”, men då säger hon: ”Men jag har redan fått löneförhöjning sedan du bråkade med dem sist”. Jag sa: ”Ja, visst, vad fick du då?” Hon svarade: ”Ja, nu har jag 85 000 i månaden”. ”Ja”, sa jag, ”och hur mycket ville fyran ge dig? Enligt vad jag hört det dubbla så i stället för en miljon per år skulle du få två miljoner. Vad är det för fel? Det är ändå en mellanskillnad på en halv miljon i fickan.” Hon sa: ”Ja, men jag trivs ju här”. 


LÄS MER: Leif GW:s makt – så byggdes SVT:s succé


Camilla Kvartoft bekräftar att hon har fått erbjudande om att byta kanal från SVT till TV4.

– Ja, så är det. Jag har fört samtal med TV4. Det är klart att det har varit mycket lockande att följa med Leif till fyran och det är jättekul att han har velat ha med mig. Men jag tänkt över det här och landat i att stanna på SVT. Efter mycket övervägande, det var inget lätt beslut. Anledningen att jag stannar är att jag har erbjudits flera journalistiska utmaningar på SVT, inte minst nu så jobbar jag med partiledarutfrågningarna, säger hon och fortsätter:

– Jag är jättestolt över ”Veckans brott” och det har varit fantastiskt roligt att jobba med Leif. Det är klart att det här har varit ett svårt beslut! Jag hoppas att vi kommer att stöta ihop igen på något sätt framöver. Men vi har ju också personlig kontakt.

På frågan om Camilla Kvartoft har erbjudits dubbla lönen av TV4 skrattar hon till.

– Inte riktigt så mycket mer. Jag vill inte kommentera det, säger hon.

Hade du velat se Kvartoft återförenas med Leif GW på TV4?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.