Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guttas kritik mot ”Farmen” – efter händelserna

Gutta Andersson jämför årets deltagare i programmet ”Farmen” med tioåringar.Foto: DANIEL OHLSSON/TV4 / Daniel Ohlsson/TV4
Programledare Paolo Roberto.
Årets ”Farmen”-deltagaren.

Gutta Anderssons hälsa hindrade honom från att delta i den nya säsongen av ”Farmen”.

Nu följer veteranen programmet i tv-rutan – och är kritisk till årets deltagare.

– Det där ser ju ut som någon jävla femteklassare gjort, säger Gutta Andersson.

Sedan underhållningsprogrammet ”Farmen” startade 2001 har Gutta Andersson, 62, agerat mentor till deltagarna. Men plötsligt försvann ”Farmen”-veteranen ur rutan.

Orsaken var hans sviktande hälsa. Gutta Andersson har under de senaste åren kämpat med tre allvarliga infektioner och tonsillcancer.

– Jag får allt, konstaterar Gutta halvt på skämt.

I dag är han friskförklarad från cancern – men kunde inte medverka i årets säsong på grund av en allvarlig infektion i benet. I stället för att varit på plats under inspelningarna följer han intrigerna på ”Farmen” genom tv-rutan.

 

 

Den pågående säsongen uppskattas av ”Farmen”-profilen – men den får det också att klia i fingrarna på bonden.

– Ska jag vara ärlig händer det att jag kanske skulle vilja gå in och ryta till, säger Gutta Andersson och fortsätter:

– Även som tittare så kan jag reagera ibland på vissa grejer de gör. Det där ser ju ut som någon jävla femteklassare gjort. Va fan tänker ni på.

”Farmen”-profilen Gutta vill göra comeback

Med åren har Gutta Andersson blivit en tittarfavorit. Han har även spridit sin kunskap till andra i produktionen som, enligt egen utsago, ”snart är lika duktiga” som han själv.

Men nog saknar han livet på Farmen trots allt.

– Jag har levt med det där sedan 2001, förutom uppehållet på några år, så det har blivit en del av livet – naturligtvis. Man har varit med och satt sin prägel på programmet, säger Gutta.

 

 

Hans ersättare, drängen Hans Wincent, talar ”Farmen”-veteranen endast gott om.

– Vi kommer från olika bakgrunder, men han har ett jättestort kunnande om det här livet. Jag har inte behövt guida honom, säger Gutta Andersson och tillägger:

– Jag vill ju inte att han ska försöka vara Gutta, utan han ska ju vara Wincent.

Valet av ersättare skedde naturligt enligt ”Farmens” exekutiva producent Joel Bendrik.

"Wincent var med som dräng redan förra året. Så när Gutta skulle opereras var det naturligt att Wincent blev årets säsongs mentor. Han är otroligt kunnig och vi är väldigt glada över att ha honom med i programmet" skriver Joel Bendrik i ett meddelande.

Huruvida det blir en comeback för Gutta Andersson i ”Farmen” återstår att se. Allt hänger på tittarsiffrorna.

– Är det så att det kommer upp är jag helt klart intresserat, säger Gutta Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.