Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gustavs kärleksfulla överraskning till Marie

Mandelmanns fina kärlekspresent – överraskar i tv
"Mandelmanns gård" firar jul i TV4.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

För att julen ska vara fulländad för Marie Mandelmann, 56, krävs det snö.

Mycket talar dock för att det blir en grön jul på Djupadal-gården i Österlen i år.

Nu löser Gustav Mandelmann snön på sitt eget lilla vis.

– Det här blir en liten julklapp till Marie som hon får innan julafton, säger han i ”Mandelmanns jul 2020”.

Stora delar av Sverige ser ut att gå mot en snöfri jul i år, och i synnerhet i de södra delarna. För att uppnå den ultimata julstämningen på gården Djupadal på Österlen så väljer Gustav Mandelmann återigen att tänka lite utanför boxen.

– För Marie, som alltid varit en julälskare, alltså det är högtiden på året – så ingår ju snön förstås, det ska ju vara en vit jul för att vara en riktig jule-jul, säger han i TV4:s ”Mandelmanns jul 2020”.

För att ge hustrun en riktig jule-jul väljer att han bygga en egen slags snömaskin, men som i stället för att spruta snö, sprutar fjädrar som han har samlat in från djuren på Djupadal.

– Man måste bli ett original för att överleva, och för att ha det roligt ihop, säger Gustav Mandelmann när han presenterar sin idé i programmet.

En julkyss, som sig bör.
Foto: TV4.

Marie Mandelmann: ”Han är ju helt galen”

Gustav Mandelmanns snökanon, som består av ett rör och en fläkt, fungerar utmärkt för ändamålet – att skänka julstämning till hustrun Marie.

– Ta mig tusan, det ser ju väldigt mycket ut som snö det här. Marie älskar ju snö, att ta på sig skidorna och bara ha snöbollskrig, allt möjligt kul.

– Det här blir en liten julklapp till Marie som hon får innan julafton, säger han.

Och visst går den tidiga julklappen hem hos Marie Mandelmann.

– Gustav du är helt otrolig, säger hon och fortsätter:

– Han är ju helt galen, min man, han har gjort en snömaskin. Ja, men det är ju Pettson man har gift sig med, säger Marie Mandelmann och skrattar.

– Vet du vad? Det är kramsnö, säger Gustav Mandelmann innan han omfamnar henne i en riktig julkram.

Jo men visst blev det snö, till slut!
Foto: TV4.

Tvingades stänga gården

Coronapandemin har drabbat alla på ett eller annat sätt. För paret Mandelmanns innebar den att de tvingades stänga gårdsbutiken under sommaren, något som drabbade dem hårt ekonomiskt.

– På sommaren brukar vi ha en gårdsbutik och bjuda in folk i vår trädgård för att visa hur vi jobbar – men det är helt stängt nu. Det kommer drabba oss väldigt mycket ekonomiskt också, sa Marie Mandelmann i somras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.