Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gustaf och Viktor Norén klara för ”Så mycket bättre”

Peter Jöback ser också fram emot att träffa de andra artisterna som han beskriver som ”ett bra och spännande gäng”.
Viktor och Gustaf Norén är klara för ”Så mycket bättre” 2021.
Foto: EA CZYZ
Bröderna har gjort musik ihop i flera år.
Foto: EA CZYZ

Bröderna Gustaf och Viktor Norén är klara för ”Så mycket bättre” 2021.

Det avslöjades i torsdagens ”Efter fem” i TV4.

Tillsammans ska de tolka andra artisters låtar, något som har varit en utmaning.

– Det har varit svårt att sjunga en del låtar i studion faktiskt, säger Viktor Norén till Expressen. 

Gustaf och Viktor Norén har båda långa musikkarriärer bakom sig. Bröderna har gjort musik på eget håll, i banden Mando Diao och Sugarplum Fairy, och på senare år tillsammans. Nu är de klara som två av artisterna i årets säsong av TV4:s ”Så mycket bättre” där de gemensamt kommer tolka andras låtar. 

Formatet och arbetssättet passar dem bra, berättar de, och är något de alltid har strävat mot.

– När Gustaf slutade i Mando Diao ringde jag honom direkt och frågade: ”Ska vi göra något ihop?”. Vi upplevde ju att våra band var som en mur mellan oss som gjorde att vi inte kunde jobba på det sättet som kändes naturligt för oss, förklarar Viktor Norén.

– Musik ska vara en hyllning, inte till människor, utan till musiken. Och det är något som vi har saknat, så för oss är det här en väldigt naturlig form av musik. Här är en låt, berätta din berättelse genom den, säger Gustaf Norén.

Bröderna Norén om samarbetet: ”Väldigt intensivt”

Det är inte första gången som bröderna Norén blir tillfrågade om att vara med i programmet, berättar de, men det är första gången de blir frågade som en duo. Just att få medverka tillsammans ser de båda som en stor fördel.

– Vi känner en tacksamhet inför att få åka dit tillsammans, med sitt eget syskon. Det är som att åka på sommarkollo ensam, det är ändå lite läskigt. Så vi är väldigt tacksamma att vi fick chansen att göra det ihop, säger Viktor Norén.

Trots att bröderna både har släppt ett album och flera singlar ihop har de tidigare sagt att de inte ser sig själva som en duo. Nu förklara de att deras samarbete är mycket djupare än så.

– Vi ser oss som människor, säger Gustaf Norén.

– Det blir ju väldigt intensivt, men hur mycket vi än jobbar så är vi ju alltid i första hand bröder och inte kolleger. Det är ju otroligt känslosamt, men belöningen är desto större, säger Viktor Noren.

Bröderna Norén har tidigare släppt ett album och flera singlar ihop.
Foto: EA CZYZ

Nu är Gustaf och Viktor Norén mitt uppe i arbetet med tolkningarna till ”Så mycket bättre”. Men processen har varit tuffare än de kunde ana, erkänner de.

– Det är väldigt känslomässigt, otroligt starkt. Starkare än vad vi trodde nästan. Det har varit svårt att sjunga en del låtar i studion faktiskt för att det har varit så starkt, säger Viktor Norén, och fortsätter:

– Vi ingår ju i någon form av äktenskap. Tolkar vi en låt med Peter Jöback, till exempel, så är det som kommer ut på andra sidan vårt och Peters gemensamma barn. Vi tar uppdraget på väldigt stort allvar.

Nervositeten inför ”Så mycket bättre”

Sedan tidigare är artisterna Peter Jöback, Maxida Märak, Siw Malmkvist, Casper Janebrink, Sherihan ”Cherrie” Harsi och Andreas Mattsson färdiga för programmet. Både Viktor och Gustaf Norén är positivt inställda till årets gäng, och menar att de känner ett släktskap till flera av artisterna och deras genrer. 

– Jag gör musikal, vi kommer från Dalarna som är ett stort dansbandsfäste, vi växte upp med hiphop. Det är det jag tycker är så fint med ”Så mycket bättre” också, säger Viktor Norén.

Med bara några veckor kvar innan det är dags att framföra sina tolkningar för de andra artisterna börjar nerverna krypa sig på, berättar bröderna. Men framför allt ser de fram emot hela upplevelsen.

– Det är en ganska rofylld nervositet på ett sätt. Vi vet att musik aldrig blir som man tänkt sig, man kan inte förvänta sig någonting av den, säger Gustaf Norén.

– Den tar din hand och du följer bara med, fyller Viktor Norén i.


Både Peter Jöback och Maxida Märak har fullt upp just nu med att välja och vraka i musikkatalogerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.