Gökhan Ghasi och Vanessa Lopez. Foto: TV11
Gökhan Ghasi och Vanessa Lopez.  Foto: TV11

"Gurkan" varnas - anklagas för dödshot

Publicerad
Uppdaterad
Gökhan "Gurkan" Gasi, 26, har varnats och hotas av uteslutning ur "Big brother"-huset.
Dokusåpadeltagaren anklagas för att ha hotat och trakasserat Vanessa Lopez.
- Det får inte förekomma. Händer det igen kan vi inte ha med honom i programmet. Men vi vill ändå veta exakt vad som sagts, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för programmet.
Flera tittare har hört av sig till TV11, som är TV4-gruppens nya underhållningskanal. De uppger att Gökhan Gasi ska ha trakasseriet och dödshotat transsexuella Vanessa Lopez.
- Den enda informationen vi fått är från olika håll men exakt konkret vad han sagt har jag inte fått bekräftat, säger Pelle Porseryd.
Även på dokusåpans Facebook-sida har flera tittare reagerat över hoten. Och QX.se skriver att deras läsare kräver att produktionen agerar och anklagar programmet för att sprida hat mot transpersoner.

"Exploderar"

QX.se berättar också om ett samtal mellan deltagarna Simon och Gurkan, som lagts upp på Big Brother-sajten, där Gurkan vänder sig direkt till TV4.
- Hur fan tänkte ni när i släppte in den där djävulen. Usch säger jag bara, säger han.
I ett annat klipp som Expressen.se tagit del av berättar Gökhan Gasi för en annan deltagare i huset om sin ilska mot Vanessa Lopez.
- Hon går mig på nerverna, snart exploderar jag. Jag kommer att spotta henne i ansiktet, säger han.

"Får inte förekomma"

Pelle Porseryd säger att produktionen nu ska gå igenom exakt vad som har sagt, men att de redan pratat med Gökhan Gasi om det som har hänt.
- Vad som sagts får stanna mellan oss. Men oavsett exakt innehållet så får det inte förekomma den här typen av hot eller trakasserier. Det får inte förekomma. Händer det igen kan vi inte ha med honom i programmet. Men vi vill ändå veta exakt vad som sagts, säger Pelle Porseryd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag