Här är uppgifterna som alla Gunvald-fans har väntat på – han kommer tillbaka! Foto: Baldur Bragason/Tv4Här är uppgifterna som alla Gunvald-fans har väntat på – han kommer tillbaka! Foto: Baldur Bragason/Tv4

Här är uppgifterna som alla Gunvald-fans har väntat på – han kommer tillbaka!

 Foto: Baldur Bragason/Tv4
Och vad vore återkomsten utan rätt skådespelare? Enligt uppgift till Expressen kan Mikael Persbrandt återvända till rollen. Foto: Foto: Bengt Wanselius/Filmlance/Och vad vore återkomsten utan rätt skådespelare? Enligt uppgift till Expressen kan Mikael Persbrandt återvända till rollen. Foto: Foto: Bengt Wanselius/Filmlance/

Och vad vore återkomsten utan rätt skådespelare? Enligt uppgift till Expressen kan Mikael Persbrandt återvända till rollen.

 Foto: Foto: Bengt Wanselius/Filmlance/

Gunvald återuppstår
– i ny "Beck"-serie

Publicerad

Gunvald Larsson återuppstår – en ny dramaserie planeras om den folkkära "Beck"-karaktären.

Enligt uppgift till Expressen kan Mikael Persbrandt återvända till rollen.

Just nu pågår förhandlingarna för fullt om serien, som ska fokusera på Gunvald Larssons känsloliv – efter det att han lämnat Sverige för att leda en internationell specialstyrka.

Mikael Persbrandt, 52, tog farväl av "Beck"-serien i filmen "Gunvald", som hade premiär på C More på nyårsdagen i år.

I filmen gick den folkkära karaktären Gunvald Larsson bort, och begravdes.

Men redan nu smids planer på en ny serie – där Gunvald Larsson återuppstår.

I serien som planeras har Gunvald Larsson lämnat rikskriminalen i Stockholm. Gunvald Larsson arbetar i serien på Europol i nederländska Haag. Där leder han en specialstyrka vars uppdrag är att sätta stopp för grov organiserad brottslighet och terrorism.

 

LÄS MER: Mikael Persbrandts hälsning – efter "Beck"-slutet

 

Fokus på känslolivet

Men seriens huvudfokus uppges vara Gunvald Larsson känsloliv. I serien har åren som hårdför mordutredare till slut tagit ut sin rätt på Gunvald Larsson och karaktärens inre har blivit alltmer trasigt.

Det är alltså där seriens handling tar sitt avstamp.

Det är ännu oklart om det rör sig om en film- eller tv-serie. Men klart är att tidigare filmer om Martin Beck varit en kombination av film- och tv-serier.

Enligt uppgift till Expressen är det Filip Hammar och Fredrik Wikingssons produktionsbolag Mexiko Media som ligger bakom planerna på dramaserien.

I nuläget äger produktionsbolaget Filmlance, som ligger bakom "Beck"-filmerna, rättigheterna till "Beck"-karaktärerna. Rättigheterna till Gunvald Larsson-karaktären måste alltså säljas till Mexiko Media.

Planerna med dramaserien uppges vara långt gångna, vad gäller skådespelare. Mikael Persbrandt uppges kunna återvända till rollen som gjorde honom folkkär.

Lars Beckung är grundare och vd på Mexiko Media. Han avböjer att kommentera uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer, säger Beckung.

 

LÄS MER: Därför hoppas Mikael Persbrandt av "Beck"

 

"Det är upp till dem"

"Beck"-filmerna bygger på Maj Sjöwall, 80, och Per Wahlöös bokserie om polisen Martin Beck. Maj Sjöwalls agent Niclas Salomonsson känner inte till uppgifterna.

– Filmlance äger rättigheterna. Det är upp till dem i så fall. De äger karaktären. Om de har sålt karaktären utan att säga det till oss vore det väldigt konstigt för jag känner dem väldigt väl, säger Niclas Salomonsson.

Nyheten om att Mikael Persbrandt lämnar "Beck" slog ner som en bomb i nöjesvärlden när den släpptes i våras. Anledningen till avhoppet uppgavs då vara den internationella karriären.

"Mikael har filmat klart Beck. Nu är det fokus på den internationella karriären där han har ett antal spännande projekt som han håller på att filma. Själv är Mikael ödmjukt tacksam för den tid som har varit med Beck", skrev hans agent Lesa Kirk på Facebook.

Samtidigt kom beskedet att man värvat "Game of thrones"-skådespelaren Kristofer Hivju, 37, som ny polisman.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag