Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guns N' Roses i Stockholm – smet in bakvägen på Grand Hôtel

Under tisdagen uppträdde Guns N' Roses i Köpenhamn. På torsdag spelar de i Stockholm. Foto: MADS JOAKIM RIMER RASMUSSEN / EPA / / EPA TT NYHETSBYRÅN
Sångaren Axl Rose tillsammans med Slash under deras uppträdande i Köpenhamn. Foto: MADS JOAKIM RIMER RASMUSSEN / EPA / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter 20 år är Guns N' Roses tillbaka i Sverige. På torsdag ställer sig det legendariska rockbandet på Friends arena i Stockholm – och nu är de framme i huvudstaden.

Under onsdagskvällen sågs bandet nämligen smita in bakvägen på Grand Hôtel.

Det har gått drygt 20 år sedan det som återstod av Guns N' Roses klassiska uppsättning splittrades efter interna stridigheter.

Förra året stod det dock klart att bandet lyckats komma över sina meningsskiljaktigheter och följaktligen gick både Duff McKagan och Slash med i Guns N' Roses igen.

Nu, torsdag den 29, juni spelar bandet på Friends arena i Stockholm. Spelningen är en del av bandets turné "Not in this lifetime".

 

LÄS MER: Guns N' Roses kommer till Sverige 

 

Sågs på Grand Hôtel – laddar för party

Under onsdagskvällen sågs det berömda bandet plötsligt vid Grand Hôtel i Stockholm – där de smet in bakvägen.

Nu laddar bandet inför morgondagens spelning på Friends arena. Efter konserten kommer bandet hedras med en fest på nattklubben Café Opera i centrala Stockholm. På gästlistan finns bland andra artisten Little Jinder, den förre detta ishockeyspelaren Börje Salming, programledaren Annika Dopping och kocken Leif Mannerström.

– Guns N' Roses har varit och festat på Café Opera flera gånger men nu ska det ske under lite mer organiserade former, säger festfixaren Johan Carlén.

Huruvida bandet faktiskt kommer dyka upp är däremot oklart.

– De kliver ju av scenen rätt sent och sedan ska de duscha och fixa sig. Om de är sugna kommer de men de är ju rockstjärnor så det finns ingen som kan lova det. Det finns ingen som kan skriva Axl Rose, Slash och Duff McKagan på näsan. Men de gillar Café Opera och vet att det är fest där.

Bet vakt i foten

Festfixaren Johan Carlén har själv träffat Axl Rose på Café Opera.

– Jag har träffat honom en gång, det var ganska många år sedan och i samband med att han bet en vakt på Berns i benet, de bodde där då. Jag vill inte säga något ont om det men han tog fram en cigarr trots rökförbudet i Sverige och det var ingen som opponerade sig mot det.

 

LÄS MER: Rockband bestulna – spelning försenad

 

Återförenade till sist

Thomas Johansson som jobbar på Live Nation tycker att det är riktigt roligt att bandet äntligen besöker Sverige.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att de kommer hit. Turnén har pågått länge och de har gjort en enorm succé, de har sålt ut alla konserter de har gjort hittills. De har varit i bland annat USA, Kanada Sydamerika och Europa, säger Thomas Johansson.

"De flesta brukar ju bo på Grand"

Vad det gäller boendet så har Thomas Johansson sina aningar.

– De flesta brukar ju bo på Grand. Det finns inte så många andra hotell.

Han berättar också att bandet har ett tajt konsertschema. Under tisdagskvällen spelar Guns N' Roses Köpenhamn innan de flyger till Sverige. Efter Sverigekonserter flyger de direkt vidare till Finland där de uppträder under lördagen.