Gunillas sågning – vill få bort Trump: ”Vad är det för idiot”

Donald Trump får hård kritik av Gunilla Persson.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Gunilla Persson är inte nöjd med Donald Trump.
Foto: OLLE SPORRONG
”ag undrar vad det här är för idiot”, säger Gunilla Persson.
Foto: SPLASH NEWS/STELLA PICTURES

Hollywoodfrun Gunilla Persson är inte nöjd med USA:s president Donald Trump. 

Efter att ha sett hans ledarskap under coronapandemin och Black lives matter-rörelsen hoppas hon att han har gjort sitt. 

– Jag undrar vad det här är för idiot, säger Gunilla Persson. 

Gunilla Persson har den senaste tiden aktivt följt Black lives matter-rörelsen i USA och debatten kring den. 

Hollywoodfrun tycker det som sker i landet nu är något positivt, men är samtidigt bedrövad hur presidenten har hanterat situationen. 

Hon refererar till en fråga som Donald Trump fick av journalisten Catherine Herridge, som undrade varför det var så många svarta i landet som dog i samband med polisingripanden. 

– Då säger han: ”Ja, det är lika stort våld mot de vita. Vilken dum fråga”. Jag undrar vad det här är för idiot. Någon måste bära ut honom, säger Gunilla Persson. 

Vill bli av med Trump

Gunilla Persson sågar även Donald Trumps ledarskap under coronapandemin och hoppas att han har gjort sitt som president när det blir presidentval i november.

– Jag har aldrig avskytt någon så mycket som jag avskytt Trump som president. Det är riktigt hemskt att höra honom tala. Han kan inte uttrycka sig och har ett begränsat vokabulär. Sen håller han på med sin jädra Twitter. Han är ju oprofessionell, fy farao. 

– Vi har tur att det är guvernörerna och borgmästarna som bestämmer i varje stat.

Dottern deltog i demonstrationståg

Erika Persson, Gunillas dotter, har själv deltagit i ett demonstrationståg och Gunilla Persson säger att de båda är väldigt engagerade i Black lives matter-rörelsen. 

– Den här rörelsen vill skapa jämlikhet för alla, att de svarta ska ha det lika bra som de vita. 

Gunilla Persson upplever att det finns en systematisk rasism i USA och hon hoppas nu att att den är på väg att raderas ut. 

– Jag tror det är väldigt många som lever i sin lilla bubbla, har det bra med sin man, går på middag och handlar på Chanel och inte bryr sig. Men jag tycker att man ska bry sig om andra människor, för det är vad det handlar om, och det gäller att visa empati. Det har Erika väldigt mycket av och hon står upp mot orättvisor. Jag tycker att man har en skyldighet som amerikansk medborgare att engagera sig och verkligen stå upp för rättvisan.

Hoppas på nya generationen: ”Kommer förändra”

Hon är stolt över sin dotter och hennes generations engagemang i frågan. 

– De kommer förändra hela systemet. Det är så orättvist uppbyggt. Vårt rättssystem är så korrumperat och det är väldigt svårt att få rättvisa i domstolen. Den som är rikast vinner och den som har pengar kommer undan med allt möjligt. Den här yngre generationen som kommer nu förändrar hela systemet från grunden. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.