Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunillas kamp för dottern – efter kritiken mot bilderna

Vem är Gunilla Persson?
Gunilla Persson är trött på att 17-åriga dottern Erika får så mycket kritik för sina bikinibilder på sociala medier.Foto: Viafree
I ett blogginlägg slår ”Svenska Hollywoodfruar”-profilen tillbaka mot hatet och rådande skönhetsnormer.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Gunilla Persson är trött på att 17-åriga dottern Erika får så mycket kritik för sina bikinibilder på sociala medier.

I ett blogginlägg slår ”Svenska Hollywoodfruar”-profilen tillbaka mot hatet och rådande skönhetsnormer.

”Jag har tagit nästan alla fotografier på Erika som hon postar på sin Instagram och jag ser ingenting som helst fel i att hon är stolt over sin kropp och vill visa upp den”, skriver Gunilla Persson i bloggen.

”Svenska Hollywoodfruar”-profilen Gunilla Perssons dotter Erika Persson har hunnit bli 17 år, och är som många i hennes ålder en flitig användare av Instagram.

Dottern verkar vilja gå i mammas fotspår som modell, och poserar gärna framför kameran i bikini eller kjol och klänning.

Men bilderna har fått många att reagera, och Erika Persson har mötts av hat för att hennes bilder är ”för avklädda”, något hon själv slog tillbaka mot i somras på Instagram.

”Sluta sexualisera en tonårstjej i bikini!! Vi postar inte bilder för manlig uppmärksamhet, inte heller för någon annan anledning än att vi känner för det”, skrev hon då till en serie bilder på sig själv i bikini.

Gunilla tar upp kampen: ”Ingenting som helst fel”

Nu tar mamma Gunilla Persson, 60, upp kampen för dottern. Medan flera av Erika Perssons följare undrar vad hennes religiösa mamma tycker om de avklädda bilderna, kontrar nu Gunilla Persson med att det oftast är hon som tar bilderna på dottern.

”Jag har tagit nästan alla fotografier på Erika som hon postar på sin Instagram och jag ser ingenting som helst fel i att hon är stolt over sin kropp och vill visa upp den. Men hon får ta mycket skit för det och då kommer ramaskri från lejonmamman Gunilla”, skriver hon i ett blogginlägg.

Gunilla Persson hoppas att tonårstjejer inte ska bry sig för mycket om ideal, utan i stället vara stolta över sina kroppar.

”Det är svårt för tonåringar i dagens samhälle, det pågår en fruktansvärd kroppshets med en fixering på hur smal man måste vara for att vara vacker. Det ar viktigt att ni tjejer vet att ni ar vackra som Gud har skapat er, naturligt sköna även om det kanske inte uppfyller de krav som modellagenturerna är ute efter”, skriver Persson i bloggen.

Expressen söker Gunilla Persson för en kommentar.

https://www.instagram.com/p/BwZ117snhPB/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.