Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunilla Perssons vrede efter pengakravet: ”Inget brott”

TV-profilen i strid med Kronofogden.
Gunilla Persson krävs på en halv miljon kronor av svenska staten.
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Hollywoodfrun kallar ärendet för ett ”personligt vendetta”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Gunilla Persson krävs på en halv miljon kronor av svenska staten.

Hollywoodfrun kallar ärendet för ett ”personligt vendetta” och meddelar samtidigt att hon sparar på svenska skattepengar genom att vårda sin mamma själv i USA.

– Det är inget brott som har begåtts, säger Gunilla Persson.

Nyligen uppdagades det att tv-profilen Gunilla Persson hamnade i onåd med svenska myndigheter. 

Gunilla Persson, känd från ”Svenska Hollywoodfruar”, uppges ha en halv miljon kronor i skulder till den svenska staten. Men på grund av att Kronofogden inte hittat några utmätningsbara tillgångar i Sverige har Gunilla Persson lyckats undgå kravet.

Nu hävdar tv-profilen att fallet lagts ner och att myndigheten bett henne om ursäkt.

– Jag är frikänd. Det är inget brott som har begåtts, säger Gunilla Persson och tillägger:

– Erika var befogad de här bidragen och det har polisen konstaterat att det är absolut inget brott, tvärtom fick jag en ursäkt från polisen.

Enligt tidigare redovisade uppgifter ska Gunilla Persson åkt fast i en myndighetskontroll. Varpå Försäkringskassan listade sina krav – 86 100 kronor ska betalas tillbaka för utbetalt barnbidrag mellan juli 2006 och april 2013. 217 916 kronor ska betalas tillbaka för föräldrapenning mellan augusti 2006 till februari 2009. Samt 28 548 kronor ska Hollywoodfrun betala tillbaka för sjukpenning som betalats ut mellan juli 2009 och april 2010.

Hollywoodfruns vendetta: ”Mördare”

Men det kom aldrig några pengar – så Försäkringskassan tog ärendet vidare till Stockholms tingsrätt. 

Hollywoodfrun närvarade aldrig i rätten, där det slogs fast att Persson, utöver inkassokostnaden på 377 129 kronor, även skulle betala Försäkringskassans rättegångskostnader på 44 383 kronor plus ränta.

I dag ligger denna summa på drygt en halv miljon - men nu har utredningen avslutats.

– Vi har inte hittat några utmätningsbara tillgångar i Sverige, har Inger Pehrsson på Kronofogdens utlandsteam tidigare förklarat.

Gunilla Persson å andra sidan hävdar bestämt att hon aldrig blivit informerad om inkassokravet.

– Jag fick heller inte några papper på att jag blivit stämd. Jag visste inte att jag blivit stämd i tingsrätten. Där hade jag ingen möjlighet att försvara mig, säger Gunilla Persson och fortsätter:

– Det har varit fula grepp som Försäkringskassan gjort mot mig och det är baserad på en personlig vendetta som dom har mot mig på grund av att dom arbetar nära hemtjänsten i Vingåker – som jag kallar för mördare.

Det är inte första gången Gunilla Persson uttrycker sin ilska mot hemtjänsten. Orsaken till Hollywoodfruns konflikt med vården bottnar i hur hennes 93-åriga mamma Iris ska ha behandlats.

– Dom lät min mor svälta i sitt eget hem, under två månaders tid hade min mor förlorat trettio kilo utan att någon djävul sa till mig eller någon annan. När jag kom hem till jul var hon döende och jag beslutade mig för att ta med henne till Amerika så att jag fick sköta om henne själv, säger Gunilla Persson och fortsätter:

– Hon är ett vårdpaket och jag har befriat den svenska staten från att betala höga summor för min mamma, för dom betalar jag själv.

Dotterns framtid i rampljuset

Utöver mamma Iris består Gunilla Perssons familj även av dottern Erika, 16.

På senare tid har Erika Persson fått en allt växande följarskara på Instagram – och Gunilla har stora planer för sin dotter.

– Erika kommer bli större än jag. Hon har en fantastisk framtid inom underhållningsvärlden, hon har blivit erbjuden att vara med i ”Talang”. Problemet är naturligtvis att hon inte kan ta ledigt från skolan, för det tar hon väldigt seriöst och har väldigt bra betyg, säger Gunilla Persson och tillägger:

– Hon har verkligen potential som fotomodell, skådespelare och sångerska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.