Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunilla Perssons stora skräck – efter Anna Ankas brandkaos

Anna Anka har tvingas evakuera från sitt hem efter de stora skogsbränderna i Kalifornien. Foto: OLLE SPORRONG
Nu fruktar Gunilla Persson för att även hon ska tvingas fly från bränderna. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Minst 40 personer rapporteras ha omkommit i de stora bränderna i Kalifornien. Foto: GABRIELLE LURIE / SAN FRANCISCO CHRONICLE / POLARI POLARIS IMAGES

Hollywoodfrun Anna Anka har tvingats fly från sitt hem i Los Angeles för att klara sig undan bränderna som just nu härjar i delstaten Kalifornien.

Samtidigt oroar sig "Svenska Hollywoodfruar"-profilen Gunilla Persson över att också gå samma öde till mötes.

– Det är en av de värsta situationerna man kan gå igenom, att veta att inom en sekund så kan man förlora allt man har, säger Anna Anka i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Skogsbränderna i Kalifornien fortsätter skörda människoliv, och hittills har 44 personer hittats döda. Över 300 000 personer har tvingats lämna sina hem efter tvångsevakueringarna, och brandkatastrofen är den dödligaste i delstatens historia.

En av de som tvångsevakuerats är Hollywoodfrun Anna Anka, 47, som väcktes mitt i natten för att fly sitt hem.

– Vi väcktes fyra på morgonen av polisen, och var tvungna att ta oss ut ur huset omedelbart. Som alla förstår så var det en väldigt stressig situation att inte veta vad som pågår, man ska i väg och det är panik och det är fullständig kaos, berättar hon i TV4:s "Nyhetsmorgon".

 

 

Anna Anka fick fly från sitt hem mitt i natten. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA

Elden nära Anna Ankas hus

Anna Anka vet inte om hennes hem kommer klara sig från att brinna ner i de stora skogsbränderna, och förklarar att elden befinner sig ungefär en kilometer från hennes hus nu.

Tillsammans med pojkvännen David Johansson, 27, har hon tagit sig till Long beach och fått tag i ett hotellrum – då härbärgena är fullproppade och inte kan ta in fler. 

Anna Anka uppmuntrar till att man inom samhället ska hjälpa varandra efter en sådan svår katastrof, för att alla ska kunna komma på fötter igen. Men hon är också livrädd för att gå samma öde till mötes som så många andra, och bli av med sitt hem.

– Det är en av de värsta situationerna man kan gå igenom, att veta att inom en sekund så kan man förlora allt man har, man har inget boende och man har ingenting, säger hon i TV4:s "Nyhetsmorgon".

 

Gunilla Perssons oro

Hollywoodfrun Gunilla Persson bor i området Pacific Palisades, som ännu inte har evakuerats – men Persson är orolig för sitt hus.

”Jag tittar ofta på nyheterna, kollar telefonen ständigt. Och jag har en katastrof-app på telefonen som meddelar om vi ligger i fara. Det är en obeskrivlig fasa och en fruktan som aldrig någonsin helt går bort. Vi ber till Gud att allt ska ordna sig till det bästa och att Jesus lägger en helande hand på alla brandoffer” skriver Gunilla Persson i ett mejl till Hänt.