Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunilla Perssons skärrande upplevelse – vill lämna allt

Till sin förskräckelse har Gunilla Persson fått uppleva hur ett riktigt jordskalv känns – och är djupt skärrad efter upplevelsen.

Efter att ha varit inne i jordbävningssimulatorn menar Hollywoodfrun att hon vill flytta från Kalifornien.

– Jordbävningar är min största skräck, säger hon till Expressen.

I tisdagens avsnitt av TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar” får Gunilla Persson, 60, följa med Elena Belle, 34, för att träffa jordbävningsexperten Trevyn Reese. 

Trevyn Reese och hans företag har världens största jordbävningssimulator, som de använder i utbildningssyfte för att förbereda människor på jordbävningar. 

Enligt flera experter finns det en 99 procentig chans att en jordbävning i magnituden 6,7 eller högre kommer ske i Kalifornien inom de närmsta 30 åren. Om det sker i tätbefolkat område befaras skadorna bli mycket stora.

Gunilla Persson har bott i Kalifornien i åtta år – efter att ha varit inne i simulatorn är Hollywoodfrun mycket skärrad och meddelar bestämt att hon inte vill bo kvar.

– Jag ska flytta från Kalifornien, säger Gunilla Persson och fortsätter:

– Det var förfärligt, seriös dödsångest. Jag vill inte erfara det där en gång till.

Under den minut som den fejkade jordbävningen pågick såg Gunilla Persson skräckslagen ut.

– Man är glad att det inte är på riktigt. Det var trösten, att det kommer ta slut snart. Det är inte på riktigt, fick man intala sig själv. Det är fruktansvärt otäckt, säger hon.

”Min största skräck”

4 juli, mitt under USA:s nationaldagsfirande, rapporterades en jordbävning med magnitud 6,4 i södra Kalifornien, med epicentrum vid San Bernardino.

Expressen talade då med Gunilla Persson som lyckligtvis inte hade känt av skalvet.

– Jordbävningar är min största skräck. Det är en naturkatastrof som kommer utan förvarning, sa hon och fortsatte:

– Jag har känt hur det har skakat, men aldrig varit med om ett riktigt otäckt skalv. Jag har ett emergency kit hemma.

”Svenska Hollywoodfruar” visas på tisdagar kl 21:00 i TV3.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.