Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunilla Perssons plan: ”Ser mig som gift om 24 månader”

Gunilla Persson drömmer om att hitta en man och tror att hon kommer vara gift om 24 månader.
Foto: Privat
Gunilla Perssons paradisvilla i Pacific Palisades.
Foto: Privat
Gunilla Persson drömmer om att hitta en man och tror att hon kommer vara gift om 24 månader.
Foto: Privat
Gunilla Persson drömmer om att hitta en man och tror att hon kommer vara gift om 24 månader.
Foto: OLLE SPORRONG
Erika Persson, Gunilla Persson och Iris Persson.

Gunilla Persson romantiserar gärna och drömmer om att hitta den rätta kärleken som hon får leva resten av sitt liv med. 

Hollywoodfrun är säker på att hon kommer träffa sin livspartner väldigt snart och har en förhoppning om att gifta sig inom de närmsta två åren. 

– Jag söker den äkta kärleken, den som aldrig dör – en kärlek som jag själv kan ge och som varar för evigt, säger Gunilla Persson. 

Med stranden och havet som fond lever Gunilla Persson i sitt eget lilla paradis. 

I villan i Pacific Palisades, Los Angeles, bor hon tillsammans med dottern Erika Persson, 17, mamma Iris Persson, 94, katterna Tusse och Lulle samt hunden Scooby-Boy. 

– Det är så fantastiskt väder här just nu. Inte för varmt, inte för kallt, och jag sitter ute och tittar ut över havet. Det är så vackert. Jag ser hela stranden och hör vågornas brus, säger Gunilla Persson och avbryts av ljudet från en polishelikopter som flyger lågt för att säkerställa så att alla människor håller avstånd nere på stranden. 

Våren har varit tuff för Gunilla Persson. Iris Perssons hälsa har varit upp och ner. Även om hon just nu mår bra så är det en ständig kamp och man vet aldrig när nästa kritiska tillstånd kan inträffa. 

– Många gånger har jag tänkt att det är slutet för henne. Jag har bett till Gud och vi har sett mirakel hända, där hon från den ena dagen till den andra blivit bättre. Ibland har hon inte kunnat säga ett ord, inte kunnat svara – och helt plötsligt kan hon säga sina böner som ett rinnande vatten och då blir man väldigt lycklig. 

”Fick kämpa som en idiot”

Gunilla Persson kämpar med näbbar och klor för att ta hand om sin familj. När Iris Persson tidigare i år låg inlagd på sjukhuset så släppte de först inte in hollywoodfrun på grund av covid-19. 

– Jag fick kämpa som en idiot för att överhuvudtaget komma in på sjukhuset. Men du vet, det är väldigt svårt att säga nej till mig och jag har en stark övertalningsförmåga när det gäller min mamma och familj. Jag kämpar med näbbar och klor för att de ska förstå att min mammas återhämtande och överlevnad beror på att jag kan vara där och prata med henne. 

Hon har stenkoll på vilka som kommer in i huset och det sker noggranna kontroller för att övertygas om att ingen bär på smittan. 

– Det är väldigt tungt att tänka att ens mamma ska dö under den här pandemin. Inget är som vanligt och man kan exempelvis inte anordna en normal begravning. 

”Gift inom de närmsta 24 månaderna”

Nästa år börjar Erika på college. Även om Gunilla gläds åt att dottern förmodligen kommer att fortsätta studierna i Los Angeles, tycker hon det ska bli jobbigt när hon flyttar hemifrån. 

Hollywoodfrun hymlar inte med att det då skulle vara fint att ha en man att tillbringa dagarna med – och hon är säker på att den rätta kommer att dyka upp väldigt snart. 

– Jag ser mig själv som gift inom de närmsta 24 månaderna. 

Hon vill inte svara på om hon träffar en man just nu. Efter att ha haft flera förhållanden under åren är hon dock säker på vad hon söker hos en framtida partner. 

– Jag söker den äkta kärleken, den som aldrig dör – en kärlek som jag själv kan ge och som varar för evigt. Jag romantiserar gärna och tror det är bra om man har en grundläggande tro på att det finns en partner för alla, att det finns någon som är din andra hälft och som jag ännu inte har träffat. Det tror jag på. 

– Då är man fulländad som människa. Det är inte meningen att vi ska leva våra liv ensamma, att vi ska dö ensamma

Och om 24 månader har du gift dig med den personen?

– Ja, haha, det är inte långt kvar! Då fyller Erika snart 20 och hon får vara brudtärna. Man vill ju inte att hon ska gifta sig före mig, haha. 

Gått runt med förlovningsring i flera år

En förlovningsring från en tidigare fästman kan ha bromsat Gunilla Perssons drömmar om att hitta sin livspartner. Hon har nämligen fortsatt gå runt med ringen även efter den brutna förlovningen. 

– Jag har haft på mig den här ringen från en gammal fästman till mig och burit den på vänsterhanden, ringfingret hela tiden, vilket är dumt för män tror ju då att jag redan är upptagen. 

– Egentligen har jag bara haft på mig ringen för att jag gillat den. Den är så vacker med diamanter och en stor smaragd. Det är en Tiffany-ring som är värd 50 000 dollar så jag är ju stolt över den här ringen och det är därför som jag har haft på mig den i så många år.

”Jag är lycklig nu”

Oavsett om det dyker upp en framtida partner eller inte är Gunilla Persson på en bra plats i livet. Hon bor i ett hus som hon beskriver som ”paradisiskt” med personer som hon värdesätter mest av allt. 

– Jag står här och tittar ut över den här fantastiska utsikten med stranden, havet, segelbåtarna och en otroligt vacker trädgård. Jag är lycklig, det är jag. 

– Jag har mamma fortfarande vid liv, hon lever och skrattar och kan prata. Hon har gått igenom så mycket den senaste tiden och jag är så stolt över henne. Sen har jag Erika hemma varje dag, hon har sommarlov och det känns som om det är meningen att hon inte ska gå till skolan i slutet av augusti – det är meningen att hon ska vara hemma med oss nu. 

Det här är Gunilla Persson

Ålder: 61 år. 

Bor: I Pacific Palisades, Los Angeles.

Familj: Dottern Erika, 17, mamma Iris Persson, 94, katterna Tusse och Lulle samt hunden Scooby-Boy.

Gör: Realityprofil i ”Svenska hollywoodfruar”. 

Aktuell med: Bloggen ”Gunilla Persson blogg – Svenska Hollywoodfruar”, skriver bok och tar hand om mamma Iris Persson. 

Ifrågasätter Sveriges hantering av coronaviruset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.