Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunilla Perssons jätteräkning efter mammans sjukhusvistelse

"Fångarna på fortet" sänds lördagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.
Gunilla Persson.
Foto: Viafree
Mor och dotter Persson på sjukhuset.
Foto: Instagram
Iris Persson.
Foto: Instagram

Iris Perssons, 94, sjukhusbesök blev dyrt för dottern Gunilla Persson. 

Nu har Hollywood-frun fått en räkning på flera hundra tusen kronor. 

”Eftersom jag vägrade att flytta på mamma”, skriver hon på sin blogg.

Hollywood-frun Gunilla Persson, 61, har tagit hand om sin mamma Iris Persson, 94, i över nio år i sitt hem. Iris får palliativ vård i hemmet men varje gång hon blir sjuk eller får en infektion avbryter Gunilla Persson vården för att ta med sig sin mamma till sjukhuset.

Denna gång blev det dock ett dyrt sjukhusbesök. På Instagram skriver Gunilla Persson att hon i veckan fick åka in med sin mamma och att räkningen slutade på 70.000 dollar, vilket motsvarar cirka 600 000 svenska kronor. 

”Gud är så god att han låter henne överleva ännu en gång. Sjukhusräkningen på närmare 70.000 dollar går till mig eftersom mammas dåliga försäkring inte täcker kostnaderna den här gången på sjukhuset”, skriver hon. 

Vägrade flytta på sin mamma

Även på sin blogg har Persson berättat mer om jätteräkningen. Hon skriver att hon vakade vid sin mamma i ett dygn innan hon blev avbytt av sjukvårdspersonal så att hon kunde sova. Hon vaknade sedan av ett samtal från sjukhuset som sa att det tänkte flytta Iris till ett annat sjukhus. 

”Telefonen väckte mig med en röst från sjukhuset som sa att mamma mådde bättre men att hon skulle förflyttas till ett sämre sjukhus på grund av att hennes försäkring inte täckte behandlingen på UCLA sjukhuset i Santa Monica. Det fick mig alltså, eftersom att jag vägrade att flytta på mamma, att skriva under att jag skulle bli ansvarig for närmare 70.000 dollar för hennes vård”, skriver hon på bloggen. 

Expressen har sökt Gunilla Persson. 

https://www.instagram.com/p/CEGpyryHaP1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Hollywood-fruns strikta krav på Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.