Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunilla Perssons hårda krav på Sverige i krisen: ”Spärras in”

Gunilla Perssons hårda krav på Sverige i krisen
Gunilla Perssons kritiserar Sverige och hur coronakrisen hanteras.Foto: SPLASH NEWS/IBL
Gunilla Persson tillsammans med Maria Montazami, Åsa Vesterlund, Siv Cotton och Elena BelleFoto: DANIEL SAHLBERG / TV3

Hollywoodfrun Gunilla Perssons riktar kritik mot Sverige – och hur coronakrisen hanteras.

Hon tycker att landet skulle kunna ta efter Kaliforniens beslut om en lockdown.

”Jag undrar varför ska Sverige vara ett av de få länder i västvärlden som inte tar Corona viruset på allvar?”, skriver Persson på sin blogg.

Gunilla Persson, 61, har medverkat i flera säsonger av ”Svenska Hollywoodfruar”. Persson har vid flera tillfällen uttryckt sig om hur situationen i världen ser ut just nu. Både på sin blogg och på Facebook har hon kritiserat hur krisen hanteras – och stor del av kritiken riktar hon mot Sverige. 

”De som inte tar Corona viruset som ett allvarligt hot mot våra liv borde spärras in, FÄNGSLAS!”, skriver Persson på sin blogg.

Hon bor i USA sedan flera år tillbaka och ifrågasätter nu hur Sverige hanterar coronaviruset. Hon berättar om sin dotter Erika som numera undervisas hemifrån över internet, och undrar om Sverige gör likadant. På Facebook uttrycker hon också att Kaliforniens exempel med en lockdown är något som Sverige borde ta efter.

Gunilla Persson: ”Livet inte är värt mycket ”

”Jag undrar varför ska Sverige vara ett av de få länder i västvärlden som inte tar Corona viruset på allvar?”, skriver hon på sin blogg.

Hon fortsätter: 

”Jag vet ju sedan länge och av egen erfarenhet att livet inte är värt mycket i Sverige då man inte längre är arbetsför. De gamla, sjuka, speciellt de dementa föses in som boskap i små kalla rum där de får sitta och självdö och ofta förvägras både näringsrik mat och medicinsk hjälp…”

Expressen har sökt Gunilla Persson.

Ernst besked om framtiden:

Ernst Kirchsteigers kryptiska besked under krisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.