Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunilla Perssons barnbeslut – därför saknar hon ingen man

Gunilla Persson fick dottern Erika vid 43 års ålder.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Gunilla Persson.
Gunilla Persson och dottern Erika.Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

När Gunilla Persson var 43 år blev hon gravid med dottern Erika.

I Viafree-programmet "Svenska Hollywoodfruar - i fokus" berättar Hollywoodfrun om beslutet att skaffa barn sent i livet, och vara en äldre mamma.

– Jag tror det har väldigt stora fördelar att bli mamma längre fram i livet, säger Gunilla Persson i programmet.

"Svenska Hollywoodfruar"-profilen Gunilla Persson blev mamma till sin Erika vid 43 års ålder. 

I "Svenska Hollywoodfruar - i fokus", som sänds på Viafree, öppnar hon upp om varför hon fick barn så pass sent.

– För mig var det ett jättestort privilegium, jag hade gjort allt. Jag hade varit över hela världen, jag hade haft flera långvariga förhållande. Att kunna ge den tiden till bara Erika var det mest värdefulla för mig. Fördelen med att vara en äldre mamma är att man inte känner att man missar något för man har gjort så mycket redan, säger Gunilla Persson i "Svenska Hollywoodfruar - i fokus".

 

 

Hon ser också många fördelar med att vänta med att bli förälder, och vill uppmuntra de som kämpar för att kunna få barn.

– Jag tror det har väldigt stora fördelar att bli mamma längre fram i livet, och jag vill ge hopp till alla som är 40+ som försöker få sitt första barn, för det är en gåva från gud. Det kan hända för det hände mig. Jag blev gravid vid 43 år och skulle fylla 44 år.

Gunilla vägrar prata om dotterna far

Trots att Gunilla Persson har varit ensamstående förälder till sin dotter hela uppväxten, har hon inte saknat en medförälder.

– Jag har aldrig saknat det för henne. Jag har inte känt att jag behövt en man. Hon verkar väldigt tillfreds med livet, och litar på mig fullständigt, säger hon.

Men när det kommer till Erikas okända pappa blir Gunilla Persson tyst i programmet.

Du vill aldrig prata om Erikas pappa?

– Nej, det vill jag inte prata om.

Varför?

– Det vill jag inte prata om, det kan jag inte prata om. Punkt.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.