Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gunilla Persson slår tillbaka efter domen

Hollywoodfrun Gunilla Persson nekar till brott. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Gunilla Persson berättar för Susanne Nylén om anklagelserna mot henne. Foto: Viafree
Ur programmet "Svenska Hollywoodfruar i fokus" Foto: Viafree

Gunilla Persson slår tillbaka efter domen i förra veckan.

Hollywoodfrun nekar till brott – och anklagar nu Försäkringskassan för trakasserier.

– Jag vet med all säkerhet att det är en personlig vendetta mot mig, säger hon i en intervju med Susanne Nylén i programmet "Svenska Hollywoodfruar i fokus". 

Hollywoodfrun Gunilla Persson, 59, har stämts av Försäkringskassan på 330 000 kronor i domstol för barnbidrag, föräldra- och sjukpenning som hon tog emot mellan åren 2006 och 2013.

I förra veckan kom ett beslut och hon döms att betala de 332 564 kronor som Försäkringskassan kräver henne på. Dessutom får hon betala myndighetens rättegångskostnader, vilket sammanlagt innebär att hon blir skyldig 377 127 kronor.

I en intervju med Susanne Nylén i programmet "Svenska Hollywoodfruar i fokus" slår Gunilla Persson nu tillbaka och nekar till brott.

– Försäkringskassan kallar jag på Instagram för ”förnedringskassan". För hur de bär sig åt mot folk är ju inte klokt. De har trakasserat mig en längre tid och anmält mig för polisen för att jag mottog bidrag föräldrapenning och barnbidrag för Erika när hon var liten, säger hon i intervjun.

 

Hollywoodfrun: "Jag har redan vunnit"

I programmet berättar Hollywoodfrun att hon bodde i Sverige med sin mamma under tiden och att hennes dotter Erika var inskriven i svensk skola då. 

– Det här har ju polisen utrett och sett att jag absolut inte begick något brott utan att jag hade full rättighet att ta emot de här barnbidragen för Erika var inskriven i svensk skola. Vi bodde nästan sex månader, vilket är kravet, i Sverige. Då mamma bodde i Sverige. Jag gjorde allt genom lagen, berättar hon för Susanne Nylén och fortsätter:

– Jag har redan vunnit den fajten för att jag blev friad av polisen. Jag vet med all säkerhet att det är en personlig vendetta mot mig. 

"Svenska Hollywoodfruar"-profilen Gunilla Persson är även aktuell som en av  årets deltagare i "Biggest loser VIP" på TV4.