Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gunilla Persson om sina 4 stilhemligheter

Benen i fokus
På pressbilderna för årets Hollywoodfruar visade Gunilla Persson upp sina berömda ben i en mönstrad klänning.
Foto: Thomas Engstrom
DRAMATISKT
Gunilla gör reklam för underkläder i La Perla 1986.
På omslaget av tyska Harper's Bazaar.
Galaklädd
Gunilla på Oscarsgalan 2000 i en lila galaklänning signerad Bill Bass.
GULD
Klädd från topp till tå i Michael Kors.
FODRAL
I grön Dior-klänning och sjal från Fendi.
DRAPERAT
När Gunilla spelade in ett nytt TV3-program på ett slott valde hon att matcha den turkosa Ralph Lauren-klänningen med ett färgglatt stort halsband.
Foto: Cornelia Nordström
1 / 7

Gunilla Persson, 54, reste på 80-talet land och rike runt som modell för agenturerna Ford och Elite.

För Allt om Mode och Extras läsare delar Hollywoodfrun nu med sig av sina bästa mode- och skönhetstips.

Gunilla Perssons fyra bästa stiltips

1. Naglar

"Det är viktigt för en kvinna att hon håller sig fräsch och fixar naglarna, både fingernaglar och tånaglar. Jag har sett att många i Sverige inte gör det. Det kanske beror på att det kostar så vrålmycket - det borde ändras på! I New York och LA kostar det 10-15 dollar för en manikyr. Där gör ingen sina naglar själva".

 

2. Hudvård

"Jag använder dyra krämer, väldigt dyra krämer - de dyraste som finns på marknaden.

Hellre att man sköter om sig med de bästa krämer som finns än att man gör massa botox eller andra ingrepp. Det är jag dödligt rädd för och emot. Man ska åldras med viss värdighet.

Man FÅR rynkor när man blir äldre och jag skulle förlora hela min expressiva grej med botox. Om jag skulle göra massa botox skulle pannan bli helt stel och jag skulle aldrig kunna höja ögonbrynen. Det är det som är min grej. I USA finns det ett märke som jag gillar som heter Revive. Sen finns det ett europeiskt märke som är väldigt bra, Sisley, som även går att köpa i Sverige. La Prairie, ett schweiziskt märke, är också bra. Jag brukar variera mellan dem".

 

3. Makeup

"Jag älskar smink - men jag kan absolut gå utan smink på dagarna. Lite läppstift, lite mascara och puder - det duger mycket väl för mig. När jag är i Sverige är det viktigare med smink, då man har ögonen på sig. Det är lite annat än när man är lite mer anonym i NY och LA.
Jag går helst inte ut utan smink i Stockholm".

 

4. Kläder

"I USA är det mycket så att man framhäver sina fördelar och döljer sina nackdelar. "Jag har ofta klänningar. Men när jag har jeans väljer jag en modell där man kan se formen på mina ben. Skinny tight jeans. Då kan man ändå se vad jag kan leverera. Det är viktigt. Jag kan ha paljettklänning eller jeans och skinnjacka och känna mig lika bekväm. Det tror jag är viktigt. Att man inte fastnar i ett fack. Variera - då blir det mer spännande!"

I samband med inspelningarna av TV3: s nya dokusåpa hamnade Gunilla Persson i ett stort bråk med den drygt 30 år yngre Aina Lesse, 22. Anledningen? Hollywoodfrun tyckte att "Paradise hotel"-deltagaren skymde hennes ben vid en fotografering.

- Alla kvinnor har något som är vackrare och något som är mindre vackert. Då gäller det att framhäva det som är vackert.

- Jag går i graven för att visa upp det som är vackert, säger Gunilla Persson.

Hyn viktigast

Exklusivt för Allt om Mode och Extra delar Hollywoodfrun nu med sig av sina bästa tips när det kommer till mode och skönhet. Att ta hand om sin hy är det absolut vikigaste, menar hon.

- Man har ju bara ett ansikte - ansiktet kommer aldrig tillbaka. Jag tror på att sköta om sin hy och att använda världens dyraste krämer, säger hon och poängterar i samma andetag att hon absolut inte sysslar med "botox och sånt".

- Jag skulle förlora hela min expressiva grej med botox. Om jag skulle göra massa botox skulle pannan bli helt stel och jag skulle aldrig kunna höja ögonbrynen. Det är ju det som är min grej!

Är dyra krämer alltid bättre än ­billiga?

- Det finns inte en chans att billiga krämer skulle vara bättre än de dyra. Dyra krämer är verkligen vetenskapligt bevisat att de hjälper.

Benen i fokus

När det kommer till kläder handlar det om att framhäva sina fördelar. För Gunillas del får de långa modell­benen gärna stå i fokus.

Förändras din klädstil när du blir äldre?

- Jag ändrar mig ingenting. Tvärtom. Ju äldre man blir desto ungdomligare vill man klä sig. Lite mer fräsigt så man ser yngre ut än vad man egentligen är.

Favoritmärken?

- Jag är ju fast i de gamla traditionella, konservativa märkena som Chanel, Saint Laurent och Dior. Men det finns även nya häftiga märken som Marc Jacobs och Michael Kors - jag älskar high fashion.

Det låter som att du vill lägga dina pengar på kvalitet?

- Jag brukar inte betala fullt pris, jag väntar. Jag är en sån där "sports shopper". ­Älskar att kunna säga att jag köpte den här ­Chanel-klänningen på 50 ­procents rea.

- Men om jag ska spendera pengar så ska det vara på ­kvalitet.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!