Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunilla Persson: Många säger att jag borde bli statsminister

Gunilla Persson är inte främmande för att ge sig in i politiken.

När Hollywoodfrun är på besök i Sverige berättar hon om sitt engagemang – och att flera personer har förslag på hennes framtid:

– Det är många som säger ”Du, Gunilla, du borde vara statsminister i Sverige”, berättar Gunilla Persson i Nyhetsmorgon.

Svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson, 59, är på resa i Sverige – och i en intervju med Jenny Alversjö berättar Persson som varit bosatt i USA i över 30 år om sitt engagemang.

När Donald Trump blev vald till president satt hon och dottern Erika framför tv och följde bevakningen, berättar hon. Resultatet var inte vad hon hade räknat med. 

– Vi satt helt chockade när han blev vald. Vi trodde inte att det var sant. Vi trodde att det måste vara ett misstag. Jag tror att det var för att demokraternas kandidat var så korrumperad, säger hon i intervjun.

Själv hade hon inte röstat, något som hon i efterhand säger att hon skulle ha gjort annorlunda – och lagt sin röst på Hilary Clinton.

 

LÄS MER: Gunilla Perssons sexinvit till Filip Hammar 

 

Gunilla Persson: Flera vill att jag ska vara statsminister 

Men hon berättar att hon flera gånger har fått frågan om att engagera sig politiskt – fram för allt hemma i Sverige: 

– Det är många som säger ”Du Gunilla du borde vara statsminister i Sverige”, säger hon och fortsätter: 

– Jag spelar ju statsminister i mitt eget program ”Gunilla tycker till” och det var många som tog det på allvar och sa "Gunilla du är ju som stöpt och skapt för att vara politiker", berättar hon i intervjun.

 

LÄS MER: Gunilla Persson avslöjar spelet bakom "Svenska Hollywoodfurar" 

 

Skulle hon engagera sig skulle hon genast se över åldringsvården i Sverige, som on tycker är "helt usel". 

Men att gå in i politiken är inte aktuellt i nuläget. För Gunilla Persson känns det tryggare att spela en roll – och kunna hjälpa till, säger hon i intervjun på TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.