TV3-profilen Gunilla Persson hotas av ett nytt branddrama.TV3-profilen Gunilla Persson hotas av ett nytt branddrama.
TV3-profilen Gunilla Persson hotas av ett nytt branddrama.
När skogsbränderna i Los Angeles tilltar drar de närmare hennes hus. Foto: TV3/arkivNär skogsbränderna i Los Angeles tilltar drar de närmare hennes hus. Foto: TV3/arkiv
När skogsbränderna i Los Angeles tilltar drar de närmare hennes hus. Foto: TV3/arkiv
TV3-profilen Gunilla Persson hotas av ett nytt branddrama. Foto: TV3/arkivTV3-profilen Gunilla Persson hotas av ett nytt branddrama. Foto: TV3/arkiv
TV3-profilen Gunilla Persson hotas av ett nytt branddrama.  Foto: TV3/arkiv
Foto: REED SAXON / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: REED SAXON / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: REED SAXON / AP TT NYHETSBYRÅN

Gunilla Persson fast – i nytt branddrama

Publicerad

TV3-profilen Gunilla Persson hotas av ett nytt branddrama. 

När skogsbränderna i Los Angeles tilltar drar de närmare hennes och familjens hus – och nu kan de tvingas evakuera.

"Vi är i en katastrofsituation", skriver hon på Instagram.

Över 1 000 brandmän kämpar mot eldinfernot i Ventura i Kalifornien, rapporterar Reuters. Den omfattande skogsbranden Thomas hotar nu fler än 12 000 hem och över 250 000 bostäder saknar el.

Ett av husen som ligger i farozonen är Hollywood-frun och TV3-profilen Gunilla Perssons. På Instagram skriver hon hur familjen kan tvingas evakuera om vindarna vänder och branden drar närmare. 

"Los Angeles brinner. Ventura county fortsätter att brinna och vi kanske måste evakuera pga den kraftiga vinden som tilltar i styrka," skriver hon.

 

LÄS MER: 1 000 brandmän kämpar mot skogsbranden

 

Över 1 000 brandmän kämpar mot eldinfernot i Ventura i KalifornienFoto: MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

 

Oron för sin gamla mamma

Tidigare i år rapporterade Expressen om en brand som härjade och slog till mot Gunilla Perssons hem. 

– I natt vaknade jag av att jag hörde ett väldigt konstigt ljud. Det lät som fyrverkeri, och jag tittade ut genom toalettfönstren. Där vad det oerhört mycket sprakanden, och jag tänkte "vad är det här för något?". Då öppnade jag dörren för att gå upp mot trappen, och där möttes jag av lågor. Det brann för fullt, sa hon då i "Svenska Hollywoodfruar".

Då brann huset ned – men alla klarade sig oskadda. Nu räds TV3-profilen att familjen kan vara i fara. 

"Vi är i en katastrofsituation med mamma som måste bäras ut på bår och sättas i bilen. Erikas skola är alldeles i närheten av the #skirballfire men skolan är tack och lov stängd och vi är alla tillsammans", skriver hon på Instagram.

 

LÄS MER: Bryter ihop – när hon får tragiska beskedet

 

https://www.instagram.com/p/BcX0l5jlPcX/?taken-by=thegunilla

 

Gunilla Persson ber till gud

Redan nu har soten trängt in i huset och personer i grannskapet tvingas ha på sig masker för att skydda sig mot brandavfallet. Nu ber hon till högre makter om att vinden inte ska tillta i riktning mot huset. 

"Jag gråter ofta och ber till Gud för beskydd för alla som står i brandens och rökens väg," skriver hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag