Gunilla Persson: "Är född till mammarollen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gunilla Persson tillsammans med dottern Erika.
Foto: Alexander Donka

Gunilla Persson har anklagats för att pressa sin dotter Erika för hårt.

Själv tycker hon att kritiken är obefogad och att hon är född till mammarollen.

– Jag tycker att jag är helt fenomenal, säger hon till Mama.

Gunilla Persson stötte på massiv kritik  när hon tog med sin då nioåriga dotter för ett scenframträdande - trots sjukdom. Händelsen visades i "Svenska Hollywoodfruar" 2011 och tittarna kunde bland annat höra hur Gunilla försökte övertala sin dotter att uppträda trots att hon kräktes.

– Det är jättebra att du kräks för då får du upp det här slemmet du har i halsen. Det är Gud som gör att du gör det, sa Gunilla då.

Gunilla Persson har sedan dess anklagats för att pressa sin dotter för hårt - något hon inte alls håller med om. Däremot är hon medveten om att det var i samband med att det här inslaget sändes som "kalabaliken startade".

– Ja, och det var ju bara olyckligt att hon skulle vara förkyld, då hade man inte fått den här kritiken, säger hon till tidningen Mama, som nyligen utsett henne till årets provokatörmama.

"Mirakelbarn"

I intervjun med tidningen berättar Hollywoodfrun att hon är långt ifrån någon "stage mom".

– Nej, stage moms i allmänhet är väldigt för hårt pushande. Jag är inte inne på den linjen, utan jag vill hela tiden att Erika ska tycka att det är kul, säger hon.

På frågan om hur hon själv tycker att hon är som mamma svarar hon:

– Jag tycker att jag är helt fenomenal. Jag är född till mammarollen, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer att vara lycklig i hela mitt liv tack vare att jag har detta mirakelbarn. Jag var för farao nästan 44 år när hon föddes. Och jag blev gravid på första försöket, säger hon till Mama.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.