Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gunilla har polisanmält GW – efter storbråket

Gunilla Persson. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Leif GW Persson. Foto: /IBL / /IBL
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Leif GW Persson uttalade sig om Gunilla Persson i "Brottsjournalen" – och vill se Hollywoodfrun åtalad.

Nu slår Gunilla Persson tillbaka – och polisanmäler honom, skriver Aftonbladet. 

– Han sitter i ett program på bästa sändningstid med massor av tittare och svartmålar min person. Att fara med dessa lögner ska han få betala för. Jag kommer att kontakta polisen nu, berättar hon för tidningen.

Leif GW Persson tog upp Hollywoodfrun Gunilla Persson i veckans "Brottsjournalen" efter de anklagelser som har riktats mot henne under den senaste tiden.

Bland annat greps hon för misstänkt stöld av ett par solglasögon i Miami. Målet mot Gunilla Persson slutade med en uppgörelse som innebär att stjärnan inte döms i utbyte mot att hon till viss del accepterar anklagelserna. Men Leif GW Persson säger i "Brottsjournalen" att han inte tror att hon är oskyldig eller att det var första gången hon försökte stjäla.

Hollywoodfrun har också stämts av Försäkringskassan på 330 000 kronor i domstol för barnbidrag, föräldra- och sjukpenning som hon tog emot mellan åren 2006 och 2013.

I det fallet har hon dömts att betala de 332 564 kronor som Försäkringskassan kräver henne på och dessutom får hon betala myndighetens rättegångskostnader, vilket sammanlagt innebär att hon blir skyldig 377 127 kronor.

Men där har Gunilla Persson fortsatt att neka till brott. 

– De har trakasserat mig en längre tid och anmält mig för polisen för att jag mottog bidrag föräldrapenning och barnbidrag för Erika när hon var liten, har hon tidigare sagt i programmet "Svenska Hollywoodfruar i fokus". 

 

LÄS MER: Polisens bilder: Gunilla plockar på sig i lyxbutik

Foto: TV4

 

Gunilla Persson: Polisanmäler honom för förtal

Enligt Leif GW Persson är det svårt att komma åt Gunilla Persson eftersom hon sällan är i Sverige, men han säger i programmet att det skulle kunna finnas en förundersökning klar vid hennes nästa besök.  

– Så att hon grips och åtalas. Och med tanke på flyktfaran får hon väl sitta i finkan som alla andra, säger han i Brottsjournalen. 

Gunilla Persson svarar på Leif GW Perssons uttalande i tv-programmet med att slår nu tillbaka mot kriminologiprofessorn.

– För att vara kriminolog har han usel koll på juridik, säger Gunilla Persson till Aftonbladet och fortsätter: 

– Han sitter i ett program på bästa sändningstid med massor av tittare och svartmålar min person. Att fara med dessa lögner ska han få betala för. Jag kommer att kontakta polisen nu. Mitt mål kommer att vara att få honom att avtjäna ett fängelsestraff för grovt förtal.

 

Upprättade polisanmälan över telefon

Enligt uppgifter till Aftonbladet under torsdagen har Gunilla Persson polisanmält Leif GW Persson för grovt förtal. En anmälan som ska ha gjorts via telefon.

– Hans uttalanden är fulla av spydigheter. Och han ifrågasätter hur tv kan anlita mig. Det är riktigt allvarliga påståenden, säger Hollywoodfrun till tidningen.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!