Gunilla hoppar av Hollywoodfruar

Publicerad

Nu har Svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson fått nog.

På grund av hur hon framställs i tisdagens program väljer hon att hoppa av "Svenska Hollywoodfruar".

– Det är så fruktansvärt att titta på programmet. De får hitta en annan Gunilla Persson, säger hon till Expressen.

När Expressen når svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson i New York sent på måndagskvällen svensk tid är hon rejält upprörd över hur TV3 och produktionsbolaget Meter har valt att vinkla tisdagens program av "Svenska Hollywoodfruar".

Hettar till under fest

I programmet ska det under en fest med den andra Hollywoodfrun Siv Cotton och hennes vänner hetta till rejält mellan bland andra Gunilla och Siv. Men enligt Gunilla har produktionsbolaget valt att enbart visa när hon – och inte någon annan – blir arg, ledsen och säger kränkande saker.

– Allt det andra har klippts bort. Det finns ingenting med om hur jag och Siv kramade om varandra. Vad ni får se är hela tiden en Gunilla som är aggressiv och slår ifrån sig. Bara en sida, säger hon.

Enligt Gunilla var det väldigt positiv stämning i slutet av programmet. När hon och Siv skildes åt gjorde de det som vänner, men det finns inte med.

– De har konstruerat ett slags monster i stället. Det är rena rama omkonstruktionen av verkligheten, säger hon.

– Jag gick igenom hur det var att vara arg och ledsen, men också väldigt glad och lättad. Jag trodde att det här programmet skulle redigeras och klippas på rätt sätt och visa hur det verkligen gick till. Så var inte fallet. Kärnan av hela festen är bortklippt.

På grund av hur produktionsbolaget har valt att redigera hennes medverkan i tisdagens program väljer Gunilla Persson nu att hoppa av "Svenska Hollywoodfruar".

– Jag vill inte vara med mer, jag hoppar av. Det är så fruktansvärt att titta på programmet. De får hitta en annan Gunilla Persson, säger hon till Expressen.

Expressen har utan lycka sökt TV3 för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag