Gunilla gör film – spelar alla rollerna

Här gör Gunilla Persson filmdebut – i alla roller. 

Hollywoodfrun regisserar, skriver manus och spelar två karaktärer i egenproducerade mordmysteriet "Hidden Agendas". 

– Det är en blandning av Agatha Christie, Alfred Hitchcock och Ingmar Bergman, säger Gunilla som nu jagar investerare till projektet. 

Gunilla Persson skrev manuset till "Hidden Agendas" redan på 90-talet. 

Men nu börjar filmen ta fart. Expressen kan nu exklusivt publicera en teaser från filmen, där Gunilla Persson spelar båda rollerna. 

– Det är en mordhistoria som är en blandning av Agatha Christie, Alfred Hitchcock och Ingmar Bergman, säger hon. 

"Är allt bara en dröm?"

Filmen gestaltar två systrar, Cecilia (spelas av Gunilla Persson) och Rebecca (spelas av Gunilla Persson). Cecilia ligger på sjukhus efter mordet på sin äkta man. Rebecca är den onda kraften som driver på handlingen i filmen, och står bakom många av händelserna. 

Filmens tvist är frågeställning: är allt bara en dröm?

– Man vet inte det. Det är en dröm inuti själva drömmen. Jag har ett slut som är väldigt Hitchcock. Man står där som ett frågetecken. Det väcker diskussioner efteråt, och det tycker jag är intressant. Det är ju så i livet. I bland vet man inte vad som är en dröm och vad som är verklighet, säger hon.  

Jagar miljonbudget

Gunilla Persson jagar nu finansiärer till filmen, som filmats av Alec Cartio. Hon tror att budgeten kommer att landa omkring en halv miljon dollar, cirka 3,7 miljoner svenska kronor. 

– Jag brinner för det. Målet är att få ihop det så att det blir en långfilm. Det är briljant, om jag får skryta lite själv. Någon sa till mig att jag kan göra den för en halv miljon dollar. Men jag har ganska kostsamma scener. Det krävs mycket folk, till exempel bröllopsscenerna är väldugt dyrbara att göra. Men jag är väldigt hoppfull, säger hon. 

I filmen skymtas också dottern Erika. 

Hon läser Edgar Allan Poe-dikten "A Dream Within a Dream". 

– Det var en fantastisk upplevelse att ha henne med i den här. Det passar så bra. Vi vet ju inte om det är en dröm eller verklighet, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.