Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens bilder: Gunilla plockar på sig i lyxbutik

1 / 9

Här är övervakningsfilmen inifrån lyxbutiken i Florida – som visar hur Gunilla Persson tar med sig ett par solglasögon utan att betala. 

Filmen var polisens starkaste bevis i den fyra månader långa rättsprocessen mot realitystjärnan. 

I fredags gjorde Gunilla Perssons advokat upp med åklagaren – stjärnan döms inte.

– Jag hade att välja mellan att gå i domstolen och att ha en juryrättegång och att betala tusentals dollar i kostnader, eller att göra den här uppgörelsen. Man kan göra en deal om man är oskyldig, säger Hollywoodfrun.

I nära en halvtimme gick Gunilla Persson runt i lyxbutiken Chanel Palm Beach i Florida – hon köpte en plånbok, testade ett par klackskor, och provade ett par solglasögon.

Realitystjärnan lämnade butiken utan att betala för glasögonen – allt fångades på övervakningsfilm.

En film som Expressen nu exklusivt kan visa. 

Riskerade fem år i fängelse

Den 20 minuter långa shoppingrundan ledde till en fyra månader lång rättsprocess som avslutades i fredags.

Då hon greps för grov stöld innebar det en risk för fängelse i upp till fem år – misstankarna skrevs senare ner till stöld av normalgraden. 

Målet mot Gunilla Persson slutade med en uppgörelse som innebär att stjärnan inte döms.

Gunilla Persson berättar om beslutet att acceptera uppgörelsen.

– Jag hade att välja mellan att gå i domstolen och att ha en juryrättegång och att betala tusentals dollar i kostnader, eller att göra den här uppgörelsen. Man kan göra en deal om man är oskyldig. Det jag fick göra var att läsa i fyra timmar. Det var jättelätt att göra. När jag väl hade läst den kursen och kunde bevisa det via ett certifikat kunde advokaten visa det för åklagaren, säger hon. 

Övervakningsfilmen inifrån Chanel-butiken var polisens huvudbevisning mot Gunilla Persson. 

Filmen visar hur Persson tar glasögonen

Filmen visar hur Gunilla Persson kliver in i butiken den 22 maj i år – iklädd rosa kavaj och svart kjol, med en beige kappa över armen och bärandes på två guldfärgade handväskor, den ena av märket Michael Kors. 

Hon går runt i butiken och pratar med personalen, tittar på flera olika handväskor och plånböcker, och provar ett par klackskor.

Klockan 16.34 lokal tid – fem minuter efter att hon gått in i butiken – tar Gunilla Persson upp ett par solglasögon som ligger på disken. 

Hon sneglar mot butiksbiträdet, som är upptagen med att titta i ett skåp, och sätter på sig solglasögonen. 

Från solglasögonens vänstra skalm dinglar prislappen: 545 dollar, nära 4 700 kronor. 

Prislappen viktig detalj för polisen

Efter en stund syns det hur Gunilla Persson petar med håret och lappen försvinner in i det blonda svallet. Hon har solglasögonen uppetade på hjässan när hon utan att betala för varan lämnar butiken. 

Enligt Gunilla Persson var det ett plötsligt besked om sin mamma som fick henne att lämna butiken och Gunilla Persson menar att hon därför glömde bort att hon hade solglasögonen på huvudet när hon lämnade butiken. 

– Det var sådana här saker som min advokat fick lägga fram för åklagaren. Filmen är inte fullständig, säger hon.

Realitystjärnan menar att advokaten kunde komma till en uppgörelse då de kunde visa att Gunilla Persson fick ett plötsligt besked som gjorde henne upprörd och att hon därför glömde att hon hade glasögonen på huvudet. 

Prislappen blev en viktig detalj i polisens utredning omedelbart efter att Gunilla Persson greps.

 

LÄS MER: Här grips Gunilla Persson – desperata orden till poliserna 

 

Polisen David Maccarone skriver i en rapport att Persson då hon greps tog på sig solglasögonen framför ögonen på honom – ”som om de tillhörde henne”.

”Jag observerade det 'klibbiga' området där prislappen tidigare satt. Persson hävdade att hon inte kunde minnas vad som hänt med prislappen”.

Nya uppgifter från polisen: uppgav falsk adress

I den utförliga polisrapporten, som inte tidigare varit offentlig i sin fullständiga längd, noterar David Maccarone att Gunilla Persson uppgav en falsk adress och falskt telefonnummer till butiksbiträdet efter att ha köpt plånboken. 

 

LÄS MER: Här är uppgörelsen med åklagaren – som gör att Gunilla Persson slipper straff 

 

”Det bör noteras att adressen inte är Perssons giltiga adress, och att telefonnumret inte är giltigt och att det var frånkopplat då Chanel försökte nå henne”. 

Gunilla Persson menar själv att adressen var en tidigare adress som hon har bott på och att adressen låg kvar i ett register.

I en annan film som Expressen tidigare publicerat – en så kallad ”dash cam”-video från polisens patrullfordon – hörs konversationen mellan Gunilla Persson och polisen efter att hon gripits ett kvarter från Chanel-butiken. 

– Jag vill verkligen, verkligen, verkligen, verkligen, verkligen be om ursäkt för det här. Och jag vill be om ursäkt till Chanel, säger Gunilla Persson i videon. 

Efter att åtalet mot Gunilla Persson i fredags lades ner skrev Gunilla Persson i en kommentar till Expressen:

”Jag är överlycklig. Det har varit en väldigt jobbig tid.”