I veckans ”I huvudet på Gunde Svan” berättar Mats Wilander om när han tappade motivationen att vinna. Foto: TV4I veckans ”I huvudet på Gunde Svan” berättar Mats Wilander om när han tappade motivationen att vinna. Foto: TV4
I veckans ”I huvudet på Gunde Svan” berättar Mats Wilander om när han tappade motivationen att vinna.  Foto: TV4
I programmet får tennisstjärnan stöd av Gunde Svan. Foto: TV4I programmet får tennisstjärnan stöd av Gunde Svan. Foto: TV4
I programmet får tennisstjärnan stöd av Gunde Svan. Foto: TV4

Gunde Svans stöd till Mats Wilander

Publicerad

I veckans ”I huvudet på Gunde Svan” berättar Mats Wilander om när han tappade motivationen att vinna.

I programmet får tennisstjärnan stöd av Gunde Svan.

– Jag minns första gången jag hade den känslan, säger Gunde Svan i programmet.

I TV4:s "I huvudet på Gunde Svan” frågar Gunde Svan tennisproffset Mats Wilander om det alltid varit värt allt slit för att kunna vara på den absoluta världstoppen. Mats Wilander hade som 21-åring vunnit fyra grand slam-turneringar.

– I början av min karriär, de första åren när jag spelade som proffs tyckte jag att det var värt det. Men i mitten av 1985 hände någonting, jag tappade intensiteten och motivationen att vinna, säger Mats Wilander.

 

LÄS MER: Mats Wilander: Oklart om jag tagit mig ur krisen

 

Gunde Svan: "Minns dagen jag kände så”

Gunde Svan stöttar Mats Wilander i programmet och säger att det inte räcker att bara vilja vinna.

– Du måste också hata att förlora. Den dagen du som idrottsman känner att det är okej att någon annan vinner över dig, det är dagen du förlorar, säger Gunde Svan i programmet.

– Jag minns första gången jag hade den känslan. Det var samma dag Torgny Mogren vann över mig, och jag bestämde mig sen för att lägga skidorna på hyllan, säger Gunde Svan i programmet.

 

LÄS MER: Mats Wilanders kris: Var djupt nere

 

Mats Wilander: "Kände att jag behövde mindre press”

Mats Wilander berättar för Gunde Svan i programmet att han inte längre var beredd att offra allt på tennisbanan.

– Jag var jättedjupt nere, jag kände att jag behövde ha mindre press på mig att vinna.

Men vändpunkten kom ett par månader senare, Mats Wilander berättar att det var tack vare hans fru, Sonya, som han kunde hitta tillbaka till sin motivation för tennisen igen.

– När vi gifte oss 1987 var det som att min lust kom tillbaka. Då vände allt, motivationen kom tillbaka och jag kände att jag måste ut och spela tennis igen, säger Mats Wilander i programmet.

 

”I huvudet på Gunde Svan" sänds onsdagar 21.00 på TV4.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag