Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunde Svans paus – för familjens skull

Foto: OLLE SPORRONG
Gunde Svan och Jeanette Carlsson har infört en dag ledigt i veckan. Foto: OLLE SPORRONG
Skidstjärnan får utföra flera lyft som belastar ryggen under programmet. Foto: OLLE SPORRONG
Marie Svan och Gunde Svan.Foto: /IBL / /IBL

Gunde Svans längtan hem till familjen och ut i naturen har blivit för stor.

Nu tar skidstjärnan en dag ledigt i veckan för att åka hem och hämta energi.

– Jag ska hålla kvar vid den planen hädanefter också, säger han. 

Gunde Svan, 56, har uttryckt en längtan efter att komma bort från rampljuset av TV4:s "Let's dance" och ge sig ut i naturen. Nu tar han en dag ledigt i veckan för att åka hem till Dalarna och återhämta sig. 

– Jag har varit hem och det kändes jättebra. Jag hann ut i skogen lite och det var välbehövligt. Jag ska hålla kvar vid den planen hädanefter också, säger han och fortsätter:

– Nu var det bara sonen som var hemma men det kändes jättebra och det var till och med så att han hade nog saknat pappa lite. 

 

LÄS MER: Gunde Svans starka reaktion efter läkarens ord: "Skäms" 

 

Mental avkoppling

Det var förra veckan som skidlegenden och danspartnern Jeanette Carlsson, 30, införde en dag ledigt i veckan. Då åkte Svan hem till familjen och han satte genast sig själv i arbete. Han bytte till sommardäck på bilarna, plockade fram cyklar för sommaren och sopade bort grus på gården. 

– Mentalt var det avkoppling för mig, det där kan jag göra utan att tänka. Byta hjul kan jag göra i sömnen. Jag hann nog vila en del också, säger han.

Under tiden som "Let's dance" spelas in bor Gunde Svan i en lägenhet på Gärdet i Stockholm. Därifrån har han endast några minuters promenad till dansstudion i Frihamnen. 

– Det är ett tillfälligt boende i närheten för att spara tid om inte annat. Jag är van att bo i en kappsäck. När jag åkte skidor hade jag kanske 200 nätter borta varje år. Nu är barnen så stora också att de klarar sig själva, har han tidigare sagt.

När våren kom tog dock längtan hem över för skidlegenden. 

– Nu när det blir lite annan känsla i luften då längtar jag ut och efter att inte vara i en plåtlåda som nu. Våren är ju normalt fantastisk, sa han då. 

 

LÄS MER: Gunde Svans kamp för hustruns kärlek 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.