Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gunde Svans oro för pressen på barnen

Marie och Gunde Svan har varit ett par i 37 år. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Gunde Svan stöttar helhjärtat sonen Ferrys satsning inom timbersporten. Foto: ANDREAS SCHAAD / TT NYHETSBYRÅN ANDREAS SCHAAD
Julia Svan har fick under sin elitsatsning på skidor massor av mentala och praktiska råd av pappa Gunde Svan. Foto: OLLE SPORRONG
Gunde Svan deltar i Let's Dance 2018 Foto: OLLE SPORRONG

Han är känd för sin vinnarskalle och har vunnit fyra OS-guld.

Men den "Let´s Dance"-aktuelle programledaren kan ha dåligt samvete för att han gett barnen en så hög arbetsmoral.

– Jag känner oro över att barnen inte känner efter riktigt, de kör ända in i kaklet till dess att de nästan stupar, säger Gunde Svan, 56.

Som alltid när Gunde Svan engagerar sig i något går han in i projekten till 100 procent. Denna gång gäller det att under "Let´s Dance"-partnern Jeanette Carlssons vingar utvecklas till en fullfjädrad dansare.

Han har trots en krävande karriär som både elitidrottsman och programledare alltid månat om familjen och tillbringat otagliga timmar i skidspåret med dottern Julia och med att slipa sonen Ferrys yxa vid tävlingar i "timbersporten" som Ferry nu är näst bäst i Norden på. 

Men baksidan av myntet är att Gunde bekymrar sig över att hans och 55-åriga hustrun Maries höga krav på sig själva spiller över på barnen:

– Vi får påminna barnen om att de inte ska köra ända in i kaklet till dess att de stupar,  framför allt Julia som går på Handelshögskolan när det gäller skolarbetet. Det är å andra sidan därför hon är där hon är och har kommit dit hon har kommit, menar Gunde.

Och trots att barnen är vuxna nu - Julia är 25 år och Ferry 21 - så har Gunde nästan daglig kontakt med dem.

– Nu blir det ofta via Snapchat som vi hörs, de har inte tid med och behov av mamma och pappa på samma sätt som de hade när de var små. Det är fortfarande otroligt roligt när de skickar sina "snap" och man har lite koll på vad barnen gör.