Foto: Sara StrandlundFoto: Sara Strandlund
 Foto: Sara Strandlund
Foto: Olle SporrongFoto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong

Gunde Svan möter Ingemar Stenmark

Publicerad

Gunde Svan möter Ingemar Stenmark i höst.

I TV4-programmet "I huvudet på Gunde Svan" ska de mötas i en tuff duell - och Gunde Svan ska göra allt för att vinna.

– Jag ska göra allt för att det ska vara jag, men jag är rädd för att det sitter i honom fortfarande, säger han.

Det är i programmet "I huvudet på Gunde Svan" som kommer tillbaka till hösten i TV4, där Gunde Svan möter Sveriges bästa idrottare i deras egen sportgren, som Gunde Svan kommer att möta skidlegendaren Ingemar Stenmark.

Något Gunde Svan nu avslöjar i ett klipp på TV4:s Facebook, och som även bekräftas i ett pressmeddelande.

– Det ska bli väldigt intressant, jag har träffat honom några gånger förut. Det är helt otroligt, vilken idrottskarriär han har bakom sig. Det blir många intressanta samtal, säger Gunde Svan.

 

LÄS MER: Gunde Svan stöter på starkt motstånd

 

Enligt ett pressmeddelande ska Gunde Svan även i säsongen, som blir den tredje för programmet, även möta Peter "Foppa" Forsberg.

Programmet vann 2014 Kristallen i kategorin "Årets livsstilsprogram", och började sändas hösten 2013. I de första säsongerna mötte Gunde Svan bland andra Magdalena Forsberg, Annika Sörenstam, Carolina Klüft och Jan-Ove Waldner.

Gunde Svan berättar att tävlingsinstinkten nog kommer att finnas där när han står på startlinjen mot Ingemar Stenmark.

– När vi väl står där kommer nog båda två göra absolut allt vi kan. Det är nog inte lätt att ta det för något annat än en tävling, säger han.

Han ska göra allt för att vinna tävlingen mot skidlegendaren.

– Jag ska göra allt för att det ska vara jag, men jag är rädd för att det sitter i honom fortfarande så jag kommer få det svårt, kan jag tro, säger Gunde Svan.

 

LÄS MER: Ingemar Stenmark vinner "Let's dance"

 

Ingemar Stenmark är en av tidernas främsta alpina skidåkare. Förra våren medverkade han även i ett annat TV4-program: "Let's dance".

Han vann hela säsongen, där han mötte bland andra Marie Serneholt, Nanne Grönvall och tennisproffset Jonas Björkman.

– Det känns helt underbart, jag saknar ord. Jag fattar ingenting, sa Ingemar Stenmark i lyckoruset efter segerbeskedet och fortsatte:

– Glasskon ska få en fin plats, inte som mina skidpriser som ligger i kartonger.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag