She's got the look. Här kan du sno prinsessan Sofias snygga regnstil - här hittar du stövlar från 299 kronor och regnjacka för under 500.She's got the look. Här kan du sno prinsessan Sofias snygga regnstil - här hittar du stövlar från 299 kronor och regnjacka för under 500.

She's got the look. Här kan du sno prinsessan Sofias snygga regnstil - här hittar du stövlar från 299 kronor och regnjacka för under 500.

Marinblå "Ragna" regnjacka från Etriel, 499 kr, Intersport.seMarinblå "Ragna" regnjacka från Etriel, 499 kr, Intersport.se

Marinblå "Ragna" regnjacka från Etriel, 499 kr, Intersport.se

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på plats i Värmland under deras tvådagarsbesök i slutet av augusti. Foto: Martin HoeienPrinsessan Sofia och prins Carl Philip på plats i Värmland under deras tvådagarsbesök i slutet av augusti. Foto: Martin Hoeien

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på plats i Värmland under deras tvådagarsbesök i slutet av augusti.

 Foto: Martin Hoeien
Svart regnjacka från Kappahl, 499 kr, Kappahl.comSvart regnjacka från Kappahl, 499 kr, Kappahl.com

Svart regnjacka från Kappahl, 499 kr, Kappahl.com

Gummistövlar från Anna Field, 299 kr, Zalando.se.Gummistövlar från Anna Field, 299 kr, Zalando.se.

Gummistövlar från Anna Field, 299 kr, Zalando.se.

Sofia var klädd i grön regnkappa från svenska märket Stutterheim. Foto: Martin HoeienSofia var klädd i grön regnkappa från svenska märket Stutterheim. Foto: Martin Hoeien

Sofia var klädd i grön regnkappa från svenska märket Stutterheim.

 Foto: Martin Hoeien
Regnjacka "Stockholm" i burgundyfärg, 1995 kr, Stutterheim.comRegnjacka "Stockholm" i burgundyfärg, 1995 kr, Stutterheim.com

Regnjacka "Stockholm" i burgundyfärg, 1995 kr, Stutterheim.com

Prinsessan Sofias stövlar kommer från Tretorn. Foto: David SicaPrinsessan Sofias stövlar kommer från Tretorn. Foto: David Sica

Prinsessan Sofias stövlar kommer från Tretorn.

 Foto: David Sica
Grå "Curve Parkas" från Rains, 899 kr, Zalando.seGrå "Curve Parkas" från Rains, 899 kr, Zalando.se

Grå "Curve Parkas" från Rains, 899 kr, Zalando.se

Bordeaux-röda "Malouine" gummistövlar från Aigle, 599 kr, Zalando.seBordeaux-röda "Malouine" gummistövlar från Aigle, 599 kr, Zalando.se

Bordeaux-röda "Malouine" gummistövlar från Aigle, 599 kr, Zalando.se

Gröna "Vierzon Lady" stövlar från Le Chameau, 1899 kr, Footway.seGröna "Vierzon Lady" stövlar från Le Chameau, 1899 kr, Footway.se

Gröna "Vierzon Lady" stövlar från Le Chameau, 1899 kr, Footway.se

Marinblå "Wings" gummistövlar från Tretorn, på rea för 395 kr hos Sportamore.seMarinblå "Wings" gummistövlar från Tretorn, på rea för 395 kr hos Sportamore.se

Marinblå "Wings" gummistövlar från Tretorn, på rea för 395 kr hos Sportamore.se

Gummistövlar och trendiga regnjackor

Publicerad

Har du laddat med nya gummistövlar?

Investerat i en klassisk regnkappa?

Nu är det är det hög tid att byta ut nätta sandaler mot gummistövlar och skira sommarklänningar mot vindtät regnjacka.

I höst är det dags att plocka undan de färggranna plaggen och göra plats i garderoben för dovare nyanser och en mer naturnära färgpalett.

– Olivgrönt är en ny basfärg i höst och vinrött är också supertrendigt, speciellt blandat tillsammans med benvitt, berättar Jenny Fredriksson, moderedaktör på svenska modetidningen ELLE.

√ Så klär sig prinsessan Sofia i regnet

Regnkappor och regnjackor

De trendiga dova färgerna fungerar perfekt för klassiska regnkläder som håller säsong efter säsong. Mörka färger som marinblått och svart är även tidlösa färgalternativ för regnjackan.

– Enfärgat är snyggast, Stutterheim har snygga som är lite retro.

Höstens trendkappor går i många olika modeller, men viktigast för regnjackan är att den först och främst skyddar från regnet och är praktisk, menar Jenny Fredriksson.

– Jag skulle rekommendera en längre regnjacka, är praktiskt om man till exempel cyklar.

√ Läs också: Gummistövlarna som fixar snygg oväderslook

Gummistövlar - så väljer du

När det gäller gummistövlar ska man också hålla sig till monokromt och klassiska färger.

– Kortare Hunters gummistövlar är jättefina, säger Jenny Fredriksson.

Under regnjackan blir det både trendigt och varmt med stora stickade tröjor. Speciellt den höga polotröjan är moderiktig i höstkylan. Gummistövlarna gör sig fina till flera olika plagg att ha under regnjackan.

– Stickade strumpbyxor, ett par smala byxor som man kan stoppa i stövlarna eller jeans är fint, säger Jenny Fredriksson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag