Gullan Bornemark. Foto: Mattias Ahlm/SVERIGES RADIOGullan Bornemark. Foto: Mattias Ahlm/SVERIGES RADIO
Gullan Bornemark. Foto: Mattias Ahlm/SVERIGES RADIO
Gullan Bornemark.Gullan Bornemark.
Gullan Bornemark.

Gullan Bornemark om kärleken till Valter: "Gullig"

Publicerad

Gullan Bornemark och maken Valter Bornemark har varit tillsammans i hela 72 år. 

De har även hunnit med att fira krondiamantbröllop.

– Det var inte svårt att bli bli förälskad i en sån snygging som dessutom var artig, väluppfostrad, öppnade dörrar och var rolig, säger hon i sitt sommarprat i "Sommar i P1".

I dag är det musikern, textförfattaren och kompositören Gullan Bornemarks, 89, tur att sommarprata i "Sommar i P1".

Där berättar Gullan Bornemark bland annat om kärleken till maken Valter Bornemark, 90. Paret träffades på musikinternatet Ingesund i Värmland. Hon var då 17 och han var 18 år. Nu har de varit tillsammans i hela 72 år.

LÄS MER: Allt du behöver veta om sommarpratarna 

Gullan Bornemark: "Jag är väldigt imponerad själv"

– Jag är väldigt imponerad själv. Och rätt som det är tänker jag att ”oj, oj, man måste ha respekt för oss”. Och så har jag det, säger hon till Aftonbladet.

Paret firade krondiamantbröllop förra året, vilket innebär 65 år som gifta. Sin bröllopsdag firade de tillsammans med vänner.

– Det var hemskt mysigt. Vi åt friterade räkor kan jag tänka mig. Det brukar vi göra, säger hon till tidningen.

Gullan Bornemark: "Så himla snäll och gullig"

Gullan Bornemark berättar i programmet att Valter alltid har varit den som har stöttat henne, bland annat när hon valde att säga upp sig från en fast tjänst och i stället starta privata musikleken Blåklockan.

– Det är väl det att Valter är så himla snäll och gullig. Han har en väldigt fin inställning till omvärlden och är idealist bland annat och det är en skön person att vara tillsammans med, säger hon till Aftonbladet.

”Sommar i P1” med Gullan Bornemark släpps som podd kl. 07.00 på lördagen och sänds i P1 kl. 13.00 den 12 augusti.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag