Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldregnet över Lotta Lundgren – drar in miljoner

Lotta LundgrenFoto: OLLE SPORRONG
Erik Haag och Lotta Lundgren är en duo – både i tv-rutan och privat.Foto: TOMMY HOLL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

2018 blev ett ekonomiskt succéår för Lotta Lundgren, hennes bolag drog in mer pengar än någonsin.

Vinsten ökade med nästan en halv miljon kronor, det framgår av den senaste årsredovisningen – och 325 000 kronor lämnar bolaget i utdelningen.

– Friheten är en ynnest, har matprofilen tidigare sagt om sitt jobb i en intervju med Resumé.

Författaren och programledaren Lotta Lundgrens, 48, bolag ”En nypa salt” hade en omsättning på 4 miljoner och gick med 1 956 000 kronor i vinst under 2018 – vilket är 470 000 kronor mer än året innan. Bolaget har också tagit beslut om 325 000 kronor i aktieutdelning. Det framgår av den senaste årsredovisningen. 

För 11 år sedan lämnade Lotta Lundgren en framgångsrik karriär inom reklambranschen. Istället profilerade hon sig som matskribent och började jobba inom tv. 

Lundgren bildade programledarduo med Erik Haag, 52, och tillsammans har de gjort flera uppmärksammade SVT-produktioner, som ”Historieätarna” och ”Landet brunsås”. Den senaste tv-serien, ”Bandet och jag”, sändes i början av 2019. Lotta Lundgren och Erik Haag lever också tillsammans som ett par privat.

Lotta Lundgren syns sedan 2017 i reklamfilmer för Coop. I en intervju med tidningen Resumé kommenterade Lundgren varför hon tackat ja till att vara ansikte utåt för en matlagningskedja.

– Jag har fått frågan om jag skulle kunna synas i reklam för glasögon och för en modekedja men tackat nej, jag jobbar ju inte med det där, det har ingenting med mig att göra. Men det har mat, säger hon.

Lotta Lundgrens okända inkomstkällor

Om beslutet att bryta med sitt tidigare yrke och i stället bli sitt eget varumärke säger Lotta Lundgren i samma intervju:

– Framför allt får du en helt annan frihet att skapa dina egna uppdrag och utforma dem så att de blir som du vill. Den friheten är en ynnest och jag är genuint tacksam över allt som jag har fått jobba med de här åren.

Lotta Lundgren är också författare bakom kokböcker som ”10 lektioner i matlagning” (2013).

”Vi kan tyvärr inte lämna ut några exakta säljsiffor – men kan däremot säga att den sålt väldigt bra”, skriver bokförlaget Wahlström & Widstrand i ett mejl.

I årsredovisningen framgår det att ”En nypa salt” även bedriver en rad verksamheter som inte är lika kända för allmänheten, som ”matlagningskurser, catering, sommelierverksamhet, föreläsningsverksamhet, undervisning och scenframträdanden.”

Expressen har sökt Lotta Lundgren för en kommentar. Nyligen berättade Lundgren för Expressen att hon jobbar på en ny kokbok.

Mer från nöjesredaktionen:

Siffrorna avslöjar: Stjärnproducenten slår alla tiders rekord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.