Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gudfadern”-skådespelaren Carmine Caridi död

Skådespelarna Treat Williams och Carmine Caridi.Foto: Everett Collection / Copyright © ©Warner Bros/co
Skådespelarna John Lawlor, Cloris Leachman och Carmine Caridi ”You're Not Getting Better, Just Older”.Foto: Everett Collection / Courtesy Everett Collection
Scen ur ”Gudfadern”-trilogin.Foto: E-PRESS / E-PRESS PHOTO.COM/IBL

Skådespelaren Carmine Caridi har avlidit 85 år gammal, uppger TMZ.

Amerikanen hade roller i succéer som ”Gudfadern”, ”Fame” och ”Starsky and Hutch”.

På onsdagen dog skådespelaren Carmine Caridi på ett sjukhus i Los Angeles efter att legat i koma. Det bekräftar skådespelarvännen Chazz Palminteri till TMZ.

Skådisen ska blivit inlagd på sjukhus efter att fallit och skadat sig den 25 april, uppger hans representant till sajten. Därefter vårdades Carmine Caridi i drygt en månad på sjukhus för ryggsmärtor, men drabbades förra veckan även av lunginflammation – och därefter försämrades hälsan hastigt.

Carmine Caridi lyckades med att pricka in många klassiker på cv:t – däribland ”Gudfadern”, ”Starsky and Hutch”, ”Fame” och ”NYPD Blue”.

Medverkade i två ”Gudfadern”-filmer

I synnerhet rollen som Carmine Rosato i den andra ”Gudfadern”-filmen kännetecknar skådespelaren. Dessutom medverkade han även i den tredje och sista ”Gudfadern”-filmen, men då som karaktären Albert Volpe.

År 2004 exkluderades Carmine Caridi från ”Academy of Motion Picture Arts and Sciences” – efter att läckt filmvisningar. 

Hittills har endast två personer i historien blivit exkluderade från ”Academy of Motion Picture Arts and Sciences” – Carmine Caridi och Harvey Weinstein.

Ett sammanträffande Jimmy Kimmel skämtade om på fjolårets Oscarsgala – vilket inte uppskattades av skådisen.

Carmine Caridi blev 85 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.