Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Grynet Molvigs saknad efter döda exmännen

Grynet Molvig och Douglas von Sydow. De båda är ett par sedan 15 år tillbaka.
Foto: OLLE SPORRONG
Grynet Molvig och Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt.
Foto: MICHAEL ENGSTRÖM / IBL
Grynet Molvig med Alfred Janson. De båda gifte sig 1967.
Foto: VIDAR KNAI / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
”Noppe var en av mina bästa vänner, visst saknar jag honom, men det är många som har gått bort”, säger Grynet Molvig om att hon förlorat flera nära vänner de senaste åren.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Grynet Molvig på Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupts begravning.
Foto: SVEN LINDWALL

Skådespelerskan Grynet Molvig har passerat pensionsåldern, men är mer aktuell än på länge.

Men medan karriären går på högvarv har Molvig i stället drabbats av flera personliga förluster – när båda hennes exmakar ”Noppe” Lewenhaupt och Alfred Janson gått bort inom loppet av två år.

– Noppe var en av mina bästa vänner, visst saknar jag honom, men det är många som har gått bort, säger Grynet Molvig om att hon förlorat flera nära vänner de senaste åren.

De senaste åren har bjudit på både stora mot- och medgångar i folkkära skådespelerskan Grynet Molvigs, 76, liv.

Medan karriären har gått som på räls med rollen i ”Gåsmamman” och ett hyllat sommarprat, så har hon drabbats av flera personliga förluster.

Grynet Molvig berättar att det är flera nära kring henne som har gått bort på kort tid. Hennes första man, norska pianisten Alfred Janson, gick bort i maj, 82 år gammal. Alfred Janson var pappa till Grynet Molvigs enda barn, sonen Teodor Janson.

– Min första man gick bort under försommaren, det var en stor sorg för mig och min son, berättar Grynet Molvig.

Grynet Molvig: ”Väldigt fina år”

I en intervju med Svensk Dam berättar Grynet Molvig om saknaden efter exmaken Lewenhaupt, som gick bort 2017. Paret var gifta från 1983 till 1996.

– Vi var gifta i 13 år och det var väldigt fina år som jag är tacksam över. Jag tänker på honom ibland och saknar honom förstås, säger hon till tidningen.

För Expressen förtydligar hon att hon saknar Noppe, men att det är många som fattas henne i livet, och att hon förlorat många nära och kära de senaste åren.

– Noppe var en av mina bästa vänner, visst saknar jag honom, men det är många som har gått bort, säger skådespelerskan om sina bortgångna vänner.

Samtidigt försöker hon se ljust på tillvaron. 

– Men jag har många goda vänner kvar också, så jag är inte helt utan.

Tillsammans med Douglas von Sydow

I dag är Grynet Molvig lycklig med sin ”kärbo”, Douglas von Sydow, 72. Paret, som har varit tillsammans i 15 år, bor bara tio minuters promenad från varandra, vilket skådespelerskan är nöjd med. Om somrarna är det gemensamma semestrar i Marstrand som gäller – men under våren har det varit svårare att få tid till relationen.

– Vi umgås, reser, går på teater, och har det trevligt tillsammans när vi är lediga, men den här våren har det inte blivit så mycket mer än jobb, säger Grynet Molvig till Svensk Dam.

Molvig är elva år bortom pensionsåldern, men vill ändå fortsätta jobba, vilket tar en del tid. Under våren spelade hon in den fjärde säsongen av hyllade serien ”Gåsmamman”, och under sommaren spelade hon Beethovens hushållerska i en pjäs på Drottningholms slottsteater – som nu i höst sätts upp på Dramatens lilla scen.

– Nu sista året har det varit mycket, det har överlappat varandra med Gåsmamman och sommarprat. Men det är kul då känner jag att jag lever.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.