Grynet Molvigs längtan – efter veckorna på sjukhus

Grynet Molvig är nyopererad.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Nu berättar hon om sin längtan efter att bli helt frisk och återställd.
Foto: MAJA SUSLIN / TT NYHETSBYRÅN

Grynet Molvig, 77, har legat inlagd på sjukhus i två veckor på grund av en besvärlig infektion i höften.

Hon har opererats, och nu väntar en längre tid av rehabilitering.

– Nu vill jag bara bli frisk och njuta av kastanjeträden som blommar utanför, säger skådespelerskan som hoppas på att vara igång igen till teatersäsongen.

Med folkära filmer som ”Mannen som slutade röka” eller ”Sopor”, så har Grynet Molvig blivit en av våra mest älskade skådespelerskor. Men 1983 avslutade hon sin scenkarriär i och med äktenskapet med Carl Adam Lewenhaupt. Efter skilsmässan kom hon dock att ta upp sitt yrke igen, och befinner sig nu på ett slags ny topp i karriären, i och med roller i exempelvis tv-serien ”Gåsmamman” eller Dramaten-föreställningen ”Dövheten”.

Fast nu får skådespeleriet vänta ett tag: Sen en längre tid tillbaka har Molvig haft problem med en höft, och har i dagarna fått komma hem från sjukhuset:

– Jag är på bättringsvägen, är hemma, och är jätteglad för mitt hem och mina vänner. Utanför mitt sovrumsfönster är det kastanjeträd som blommar, och det ger livet väldigt stora proportioner just för ögonblicket.

Vad är det som har hänt?

–Jag har varit borta i fjorton dagar. Det har varit väldigt komplicerat. Infektioner i höften är dumma saker. Men det är ingen dramatisk sjukdom, utan det blev en infektion i min höft, och det har varit ett jobb att ta sig igenom det. Men nu är jag det, och är på bättringsvägen.


Äter du smärtstillande?

– Det har jag ätit hela tiden, men inte numera. Nu är det antibiotika som ska ta bort bakteriehärden som är kvar. Det får jag äta en rätt bra stund framöver. Men jag hatar att prata sjukdomar! Jag har haft en dum sak med höften, men det är på återgång nu och verkar bli bra.

Ja, det är ju många operationer som har ställts in nu i coronatider…

– Ja, och alla säger att Nya Karolinska är bästa ortopediska kliniken i hela Europa, så jag har varit i bra händer. Och jag är testad för corona, och det har jag inte, så det är bra. Nu njuter jag av livet. 

Det blir en del rehab också?

– Ja, jag har nyss kommit hem från rehab. Det går bra, lagom till teatrarna öppnar igen så är jag frisk igen!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.