Grynet gör comeback

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Grynet Molvig gör comeback som musikalartist.

Expressen kan i dag avslöja att hon gör en roll i Sweet Charity på Intiman i februari 2006.

- Jag spelar en bitchig bordellmamma, säger hon och skrattar.

Hon lärde Gösta Ekman att sluta röka på bio. Spelade Tant Raffa hos Povel Ramel och Drottning Silvia i filmen Sopor. Men Grynet Molvig har inte gjort en musikalroll sedan hon spelade mot Povel Ramel i hans Knäpp igen 1993. Men i februari är det dags igen. Då spelar hon rollen som nattklubbsvärdinnan Jackie i Peter Björks version av den klassiska Broadwaymusikalen Sweet Charity på Intiman i Stockholm. - Ja, det stämmer. Jag driver en bordell, och är ganska bitchig, berättar hon för Expressen och skrattar.

På Intiman för 40 år sen

 Anledningen till att den 62-åriga artisten är att hennes karriär fick sig ett stort lyft  på just Intiman. - Ja, jag gjorde en roll där för exakt 40 år sen, i pjäsen En flicka på gaffeln mot Lars  Ekborg. Jag trivs så otroligt bra på Intiman, och vill gärna spela där igen. Som Expressen tidigare kunnat berätta görs huvudrollen i Sweet Charity av schlagerstjärnan Nanne Grönvall, 43. - Ja, det är ju Nanne som ska dra lasset. Jag har aldrig träffat henne förut, men det verkar vara en glad och trevlig tjej och jag ser fram emot att jobba med henne, säger Grynet. Sweet Charity har premiär den 6 februari 2006 på Intiman. Just nu spelas en amerikansk musikalversion på Broadway i New York, med Christina Applegate i huvudrollen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.