Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gry Forssells kroppsliga problem – vädjar om hjälp

Vem är Gry Forssell?
Gry Forssell bröt nyckelbenet höstas, och berättar nu att skadan ännu inte läkt.Foto: UFFE RINGBLOM / STELLA PICTURES UFFE RINGBLOM/EPS
Gry Forssell vädjar om hjälp efter att nyckelbenet gick av i höstas.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Gry Forssell bröt nyckelbenet i höstas, efter en jobbig olycka då hon ramlat av en häst.

Men på ett läkarbesök i veckan fick radioprogramledaren ett nedslående besked – hennes skada har inte läkt någonting på nästan två månader.

”Trodde jag bara skulle få ”slutbesiktning” och grönt ljus att börja rida igen men icke sa Nicke”, skriver Gry Forssell i ett sms.

Det var i november som radioprofilen Gry Forssell saknades från sitt morgonprogram ”Gry Forssell med vänner”, efter att ha ramlat av en häst och brutit nyckelbenet. Hon ringdes då upp av sina kolleger i ”Gry Forssell med vänner”, och berättade om olyckan.

– I helgen ramlade jag av en häst och föll två och en halv meter. Jag tappade luften, det var otäckt och det gjorde ont. Jag kände snabbt att det var något som inte stämde med nyckelbenet, berättade Gry Forssell då i radio.

Den folkkära profilen, som också är programledare på TV4, tvingades ligga inne på sjukhus första tiden, men tog sig dock snabbt tillbaka till jobbet trots olyckan. 

Men efter ett återbesök hos läkaren efter nyår fick programledaren ett besked hon inte hade väntat sig – nyckelbenet hade inte läkt alls. Något som konfunderade ”Sommarkrysset”-profilen, och fick henne att be hennes många följare om råd kring vad hon ska göra för att få det svårläkta benbrottet att bli helt.

”Jaha. Hade återbesök hos läkaren för att se hur bra mitt brutna nyckelben läker och fick svaret: inte alls. Men vad fan?! Ni som vet; ska jag röra mig mer? Mindre? Borde jag äta mer... kalk? Mvh Vill inte behöva operera”, undrar Gry Forssell på Instagram, till en bild på hennes röntgenplåt där det går att se frakturen.

https://www.instagram.com/p/B7DDN6tFz6P/

Misslyckad läkning

I ett sms berättar Gry Forssell att hon trodde att hon skulle få börja rida igen – men att läkarna säger nej.

”Trodde jag bara skulle få ”slutbesiktning” och grönt ljus att börja rida igen men icke sa Nicke. Jag har ju lite ont från och till men tänkte att det var en del av läkprocessen men det hade liksom inte ens börjat laga sig. Så vi får väl avvakta och se”, skriver Gry Forssell, som nu fått råd om att äta mer filmjölk av sina följare.

Gry Forssell reste till USA över jullovet med familjen, och åkte karuseller på Disneyworld. Något hon nu inser kanske inte har hjälpt läkandet av hennes nyckelben.

”Men man kan ju också tänka sig att åka bergochdalbana på Disneyworld och hålla på och mocka och ta hand om hästar i stallet kanske inte är bästa metoden för att få skelett att växa ihop så jag kanske bra ska ta och softa lite..?”, skriver Forssell i sms.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.