Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gry Forssells kropp vägrar läka efter otäcka olyckan

Gry Forsell.Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

Gry Forssell bröt nyckelbenet efter en otäck ridolycka för åtta månader sedan.

Skadan läker vanligtvis av sig själv – men så har det inte blivit för programledaren.

– Det ligger som ett plockepinn, axeln är förkortad några centimeter och man känner hur det sticker upp ben under huden, säger hon.

Gry Forssell, 47, bröt nyckelbenet i höstas efter en ridolycka då hon föll av hästen. 

Nu berättar programledaren att hon fortfarande tampas med skadan, som ännu inte har läkt.

– Nyckelbenet har inte läkt, det lade sig så dumt att det inte kunde växa ihop. Det ligger fortfarande som ett plockepinn, axeln är förkortad några centimeter och man känner hur det sticker upp ben under huden, säger hon.

Ett brutet nyckelben brukar ofta läka ihop av sig själv på några veckor genom att det bildas nytt ben mellan de brutna benändarna. 

Men programledarens benbrott visade sig vara mer komplicerat. Tiden gick efter olyckan, och nyckelbenet läkte inte som det skulle.

I samråd med läkare insåg Gry Forssell att en operation skulle bli nödvändig. Operationen skulle ha gjorts i april – men på grund av coronavirusets utbrott valde hon att avboka tiden.

– Jag hade tid för operation i april för att de skulle sätta in skruvar. Då kom pandemin, jag hann boka av först men vet inte ens om jag hade fått göra operationen, säger hon.

”Nedsatt rörlighet” 

Sedan dess tycker sig Gry Forssell känna att skadan långsamt har börjat växa ihop, och hon hoppas nu på att slippa operationen.

– Om jag kan undvika operation låter jag hellre bli, säger hon.

TV4-profilens skada ställer till det och påverkar rörligheten i kroppen.

– Själva frakturen gör inte ont men däremot har jag otroligt nedsatt rörlighet. Jag kan inte ligga på höger sida fortfarande. Jag skulle behöva gå till en sjukgymnast för att kunna röra mig bättre, säger hon.

Gry Forssell leder ”Sommarkrysset” från Gröna Lund i TV4 varje sommar, men i år har hon fått sommarlov då nöjesfältet tvingas hålla stängt och säsongen ställdes in. Efter semestern är hon tillbaka i Mix Megapols morgonprogram ”Gry Forssell med vänner”.

– Det känns väldigt konstigt att vara sammanhållande ledig så länge. Vi får se vad det gör med mig. Jag har kommit ner i varv, lägger undan telefonen och märker att jag är mer dagvill än vanligt, säger hon.

Passionen för hästar är en passion för Gry Forssell, och ridningen har hon inte lagt ner.

– Nej. Vi var ute och red western-hästar i Boden senast häromdagen, jag min dotter och min mamma.

Grys sista sms till Adam Alsing 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.