Gry Forssell Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ/IBL IBLGry Forssell Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Gry Forssell Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Gry Forssell och maken Alexander Kossek Foto: EXPRESSENGry Forssell och maken Alexander Kossek Foto: EXPRESSEN
Gry Forssell och maken Alexander Kossek Foto: EXPRESSEN

Gry Forssell: "Blir lite fler ensamma kvällar"

Publicerad

Gry Forssell är inne på sitt elfte år med "Sommarkrysset".

Samtidigt har hennes man Alex Kossek också börjat arbeta på Gröna Lund.

Nu berättar programledaren om hur hon får ihop livspusslet och villkoret på TV4.

– Det blir lite fler ensamma kvällar för mig och barnen, säger hon.

Med sommaren kommer "Sommarkrysset" – TV4:s långkörare som sänds från början av juni till slutet av augusti. Programmet leds som vanligt av veteranen Gry Forssell, som nu är inne på sitt elfte år med "Sommarkrysset".

Gårdagens avsnitt av programmet gästades av de norska tonårsidolerna Marcus & Martinus och Gry Forssell vittnar om den kaotiska stämningen på Gröna Lund.

– Det var faktiskt helt vilt, det var svinhärligt. Det var världens bästa energi. Några av tjejerna började tälta redan i går kväll vid sju. Många har stått där hela dagen, de är så tappra. Jag älskar fans även om de inte är mina fans, säger hon och skrattar.

Är det fortfarande kul med "Sommarkrysset"?

– Ja, jättekul. Det är varmt i luften, solen skiner och det är bra musik. What's not to like. Det är en så jäkla härlig stämning och alla möjliga kommer hit.

 

LÄS MER: Gry Forssells hemliga krav på TV4

 

Förra året ställde Gry Forssell ett krav på TV4 för att fortsätta med "Sommarkrysset" – att hon skulle få fortsätta jobba med samma team. Det kravet, eller åtminstone "starka önskan" som hon själv kallar det", består även i år.

– Det är tredje året vi kör med samma team och det är jag jätteglad för. Det känns som att man träffas på sommarläger. Det var inte ett krav men verkligen en stark önskan så jag är glad att det gick att lösa. Det är avgörande att man jobbar med folk som man funkar med.

Är du sugen på att fortsätta med "Sommarkrysset"?

– Absolut men jag tar aldrig något för givet. Jag gör den här säsongen så får vi se om TV4 vill ha kvar programmet.

Gry Forssell: "Vi har hunnit träffas hur mycket som helst"

Sedan 16 år tillbaka är Gry Forssell gift med Alex Kossek. Tillsammans har paret två barn som ofta är med under "Sommarkrysset".

– Min son har varit här båda gångerna i år och han var här förra året. Min dotter brukar också gilla att vara här. Det är jättemysigt. Jag har gjort det här i elva år och Vincent är 14, han har varit här varje sommar sedan han var tre så Gröna Lund är synonymt med sommaren. Det är större än julafton.

Alex Kossek har även han varit på plats, dock lär det bli mer sällan den här sommaren.

– Han sommarjobbar också på Gröna Lund och har hand om artisterna inför de stora konserterna. Så vi är båda på Gröna Lund fast på olika dagar. 

Blir det svårt att få ihop det?

– Nej, det här är första sommaren som han jobbar här så vi får se. Men det blir lite fler ensamma kvällar för mig och barnen.

 

LÄS MER: Gry Forssell om privatlivet med maken

 

Gry Forssell har ett hektiskt schema men hennes familj har ett stort inflytande över vilka programledarjobb hon hoppar på. Att hon och maken är borta olika dagar ser hon inte som något stort problem.

– När jag gör radio är det tidiga morgnar så jag kommer hem ganska tidigt på dagarna. Just nu är vi inne i en period där vi inte syns lika mycket men det är inga problem, vi har ju varit ihop i 16 år så vi har hunnit träffas hur mycket som helst.

Något särskilt avsnitt av "Sommarkrysset" du ser fram emot?

– Nästa lördag kommer Tommy Nilsson och Tone Norum, tror du jag kommer skriksjunga med då? Jag älskar Tommy Nilsson. "Allt som jag känner" är soundtracket till min tonårstid.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag