Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gry Forssell berättar sin kärlekshemlighet

Foto: UFFE RINGBLOM / STELLA PICTURES UFFE RINGBLOM/EPS
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: EXPRESSEN
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Gry Forssell balanserar två program samtidigt – men i veckan blev det krock när säsongsavslutningen av Sommarkrysset sändes på onsdagen.

Samtidigt berättar hon om hemligheten bakom det 17 år långa förhållandet med maken Alexander Kossek, som hon firar 11 år som gift med. 

– Jag tror dels att vi passar bra ihop och vi kompletterar varandra. Vi båda tillåter varandra att göra de saker vi vill göra. Vi låter varandra vara oss själva och försöker att inte styra varandra, säger hon.

Det populära TV4-programmet "Sommarkrysset" sänds vanligtvis på lördagskvällar. Men säsongens sista avsnitt direktsändes i stället på onsdagskvällen - något som krockade med Gry Forssells radioprogram. 

– Då blir det lite tajt för jag sänder radio till tio och vi brukar ha morgonmöte klockan tio, säger Gry Forssell och fortsätter:

– Vi får säga tack och hej, sen får jag sticka på en gång. 

Det blir inte bara stressigt mellan programmen utan det blir även en kort nattsömn för den populära programledaren. 

Vanligtvis går Gry Forssell och lägger sig runt klockan åtta på kvällen när hon sänder morgonradio med Mix Megapols "Gry Forssell med vänner". Men vid den tiden har TV4-programmet bara börjat. Radioprogrammet startar klockan 06 på morgonen. 

– Jag kommer inte att gå och lägga mig klockan åtta den dagen, säger Gry Forssell med ett skratt och fortsätter:

– Jag kanske kommer bli lite fnissigare på torsdagen.

Gry Forssell: "Det blir ju lite mycket"

Gry Forssell har varit verksam som programledare i både radio och tv sedan 1992. I dag är hon programledare på Mix Megapols "Gry Forssell med vänner" på heltid och på somrarna programleder hon TV4:s "Sommarkrysset". 

För att lyckas få några semesterdagar under sommaren pendlar hon mellan Stockholm och sommarstället som hon och maken har i Luleås skärgård. 

Den folkkära programledaren hyllar sina kolleger och menar att de är ett bra team som tillsammans får allt att fungera. 

– Det är massa människor som jobbar och jag är bara en liten kugge i det stora maskineriet. Båda programmen jag gör är något vi gör tillsammans. 

Vidare berättar Gry Forssell att hennes drivkraft ligger mycket i glädjen för sitt jobb. 

– Jag tycker att det är så kul, men det blir ju lite mycket. Man får ta det lite lugnt där emellan och inte göra en massa annat. Men det är kul när det händer grejer. 


LÄS MER: Nya hotet mot Grys framgång – efter beslutet 


Gry Forssell om kärleken: "Vi kompletterar varandra"

Gry Forssell har varit tillsammans med sin make Alexander Kossek i 17 år och den här sommaren firade de elva år som gifta. 

Hon tror att knepet till ett långt äktenskap är att de alltid stöttar varandra och inte försöker styra den andre. 

– Jag tror dels att vi passar bra ihop och vi kompletterar varandra. Vi båda tillåter varandra att göra de saker vi vill göra. Vi låter varandra vara oss själva och försöker att inte styra varandra. 

Gry Forssells fullspäckade arbetsschema kräver en förstående partner och Forssell berättar att hon och maken har hittat ett fungerande sätt att balansera familjelivet med bägges karriärer. 

– Alex är så jäkla förståenden. Han jobbar mycket hemifrån och vi hinner ses mycket hemma. Han är bra på att säga rätt saker, peppa och påminna, eller vad det kan vara.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.