Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grotesco-karaktären gör comeback i Mello

Foto: Gustav Hammarskiöld / SVT
Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX / TT NYHETSBYRÅN

Sist DJ Trexx medverkade i Melodifestivalen fick han och humorgruppen Grotesco internationell uppmärksamhet med låten ”Tingaliin”. 

På lördag gör Grotesco-karaktären comeback som mellanakt i Andra chansen.

2009 stod humorgruppen Grotesco för mellanakterna i Melodifestivalen där man fick följa Pål Potter, spelad av Rikard Ulvshammar, och Rolf Pihlman, spelad av Henrik Dorsin, på en resa genom Sverige.

Under resans gång gjordes flera olika låtar som spelades upp i de olika deltävlingarna och under finalen i Stockholm framförde de ”Tingaliin (Russian Bass-Lovers Remix) tillsammans med technoartisten DJ Trexx, spelad av Michael Lindgren.

Låten är delvis på ryska och framträdandet innehöll flera ryska klichéer, som exempelvis dansande björnar och babusjkadockor. 

Numret föranledde dock protester från den ryska ambassaden i Sverige, något som gjorde att Melodifestivalens dåvarande projektledare skickade blommor till ambassaden och bad om ursäkt. SVT tog sedan tillbaka ursäkten.

Nu bekräftar SVT att tittarna kommer att få återse DJ Trexx I Melodifestivalen.

Är det DJ Trexx och Grotesco som är tillbaka? 

– Jag kan bekräfta att vi kommer att få återse DJ Trexx i andra chansen, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig för Melodifestivalen.

Klara Hammarström om Paul Reys magsjuka: ”Rädd”


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.