Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gröna Lund får kritik – bara manliga artister

Ur arkivet: Kilometerlånga kön utanför Gröna Lund inför My Chemical Romances spelning
Konsertpublik på Gröna lund.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES
Amerikanska artisten Machine Gun Kelly är en av de manliga artisterna som spelar på Gröna lunds stora scen i sommar.
Foto: BRANDON NAGY/SHUTTERSTOCK / BRANDON NAGY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Gröna Lund får kritik för sommarens artistbokningar. På sociala medier riktas skarp kritik mot nöjesparken eftersom samtliga bokade huvudakter är manliga artister, rapporterar SVT:s ”Kulturnyheterna”.

På nöjesparkens mindre scen har man i nuläget presenterat fyra kvinnliga artister, men på den stora scenen är samtliga 27 akter manliga.

Gröna Lunds informationschef Annika Troselius säger till SVT att man har försökt boka flera kvinnliga artister utan att lyckas och att det varit hård konkurrens mellan bokningarna av kvinnliga turnerande artister.

– Jag förstår att man kanske blir upprörd när man ser hur fördelningen ser ut nu. Men jag vill att man ska vänta, för vi har inte släppt hela vårt konsertschema ännu och vi har många artister kvar, både manliga och kvinnliga, säger hon.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.