Kissies dörr vandaliserades med grisblod och sprejfärg.
Kissies dörr vandaliserades med grisblod och sprejfärg.

Grisblod-attack mot bloggerskan Kissie

Publicerad
Uppdaterad
Alexandra "Kissie" Nilsson har attackerats - igen. Efter ägg-attacken i november vandaliserades hennes ytterdörr under gårdagen med sprejfärg och grisblod.
- Jag vet inte vad som hade hänt om jag var hemma, säger Alexandra Nilsson.
Bloggerskan Kissie, eller Alexandra Nilsson som hon egentligen heter, fortsätter att uppröra.
Under gårdagen vandaliserade någon eller några dörren till hennes pappas lägenhet, där hon också bor, med sprejfärg och grisblod. Bloggaren Kissie kommer nu att flytta från den lägenhet som i går vandaliserades Foto: Bea Tigerhielm

Polisanmälde

- Min lillebror ringde och berättade det. Jag var rädd för att åka hem och tog bakvägen. Nu är jag inte rädd men jag vet inte vad som hade hänt om jag varit hemma eller mött de som gjort det, säger Alexandra Nilsson.
Hon polisanmälde händelsen direkt.
- Jag blev mest sur, det är ju inte ens min lägenhet. Jag har polis- anmält för att försöka ta reda på vilka som har gjort det, säger Alexandra Nilsson.

Har en teori

Hon har redan en teori.
- Med tanke på vad det stod är det väl några som inte tycker som mig. Det är förmodligen extremvänster, säger hon.
Det är inte första gången Kissie har attackerats.. När Alexandra Nilsson besökte Västerås i november möttes hon av ett 70-tal personer på tågstationen som kastade ägg på henne.
Kissie hade då marknadsfört sitt besök i vad hon kallade "gurkstaden", och uppmanat läsarna att möta henne på stationen.
Det slutade med en förnedrande attack följt av en polis- insats.

Får skyddat boende

Inom kort kommer Kissie att flytta från lägenheten på Kungsholmen i Stockholm.
- Jag har fått rätt till skyddat boende nu, säger hon. Det känns skönt, förhoppningsvis slipper man sådant här. Jag har ju blivit tvungen att ta hatet på bloggen, men det är en annan sak när det händer i verkligheten. Min lille-bror är orolig och min pappa är både förbannad och ledsen, säger Kissie.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag